Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Σόιμπλε: «Κούρεμα» χρέους δεν γίνεται χωρίς Grexit

 Σόιμπλε: «Κούρεμα» χρέους δεν γίνεται χωρίς Grexit
Την απειλή για Grexit επέσεισε, για μία ακόμη φορά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών,
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητώντας από τους δανειστές να κρατήσουν σκληρή θέση έναντι της Ελλάδας, την ώρα που η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung τον κατηγορούσε ότι συμπεριφέρεται ως δικτάτορας.

Για το ελληνικό χρέος, ο Σόιμπλε είπε ότι ένα κούρεμά του θα παραβίαζε τη Συνθήκη της Λισαβόνας, προσθέτοντας ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Μιλώντας σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Σόιμπλε υποστήριξε ότι η Αθήνα θα ολοκληρώσει με επιτυχία το τρέχον πρόγραμμα μόνο αν εκπληρώσει τους κανόνες που προβλέπονται σε αυτό, προτρέποντας τους δανειστές να συνεχίσουν τις πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση. Ακόμη, επανέλαβε ότι το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας.
«Η πίεση προς την Αθήνα για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί, ώστε η χώρα να γίνει ανταγωνιστική. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα είναι σε θέση να παραμείνει εντός του ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών έγιναν λίγες μόλις ώρες πριν τη διεξαγωγή του ενός ακόμα κρίσιμου -για το ελληνικό πρόγραμμα- Euroworking Group, όπου θα συζητηθεί το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης.

 enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.