Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Η Ρωσία δεν βλέπει το PKK και το YPG ως τρομοκρατικές οργανώσεις


Φεβρουάριος 8, 2017. 20:51
Ο Ρώσος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Μποτσάν-Χαρτσένκο, δήλωσε ότι η Μόσχα δεν βλέπει το PKK και τη Λαϊκή Ομάδα Προστασίας-YPG, ως τρομοκρατικές ομάδες  και ότι δεν έχουν ενταχθεί  στο ρωσικό κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι για κάθε πράξη γίνεται έρευνα σχετικά με τους δράστες και ανάλογα με το αποτέλεσμα γίνεται η καταδίκη τους ως τρομοκράτες.
Αναφερόμενος στην επιχείρηση της Τουρκίας, «Ασπίδα του Ευφράτη» ο Αλεξάντερ Μποτσάν-Χαρτσένκο δήλωσε ότι  η επιχείρηση πρέπει να οργανωθεί με την έγκριση της Δαμασκού και η συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία (κατά των Ισλαμιστών τρομοκρατών) γίνεται με συνεννόηση με τη συριακή κυβέρνηση.
«Θα ήταν λάθος να πούμε ότι οι Τούρκοι δεν έχουν τη δική τους γραμμή, που σχετίζεται με τα ειδικά προβλήματα στη Συρία. Δεν θέλω να πω ότι η Τουρκία άλλαξε ξαφνικά θέση σχετικά με τη Συρία και έγινε ταυτόσημη με της Ρωσίας.
 Έχουμε ακόμη πολλές διαφορές. Η σύμπνοια για την παύση των εχθροπραξιών και συνεργασία με την αντιπολίτευση ενθαρρύνουν τον πολιτικό διάλογο στα κόμματα της Συρίας.
 Δεν ξεχνάμε ότι υπάρχει μια σύγκρουση, αλλά είναι σημαντικό να συζητήσουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε αυτά που μας ενώνουν», είπε ο Χαρτσένκο σύμφωνα με το Ria.ru.
Πηγές:  κουρδική ιστοσελίδα «nerinaazad.net»,  ρωσικό πρακτορείο «ria.ru»
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.