Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Η «χρυσή ευκαιρία» της Ελλάδας – Ομολογία πρώην Τούρκου αξιωματικού που υπηρετούσε στο ΝΑΤΟ: «Έχουμε χάσει την μαχητική μας ισχύ, ο Ερντογάν μας οδηγεί σε αυτοκτονία» (video)

000_9024a

«Xρυσή ευκαιρία»  αποτελεί για την Ελλάδα η ομολογία αξιωματικού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσε στο ΝΑΤΟ και αποπέμφθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο Ταξίαρχος Mehmet Yalınalp, δήλωσε ότι το ναυτικό, ο στρατός ξηράς και κυρίως η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό την μαχητική τους ικανότητα. Επίσης δήλωσε πως δεν υπάρχουν πιλότοι για τα μαχητικά F-16 και το πρόβλημα θα είναι τεράστιο τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, ο αξιωματικός της ΤΗΚ που εμφανίστηκε προχθές στην εκπομπή της Christiane Amanpour στο CNN και έκανε λόγο για «κατάρρευση της επιχειρησιακής ικανότητας της Τουρκικής Αεροπορίας» είναι ο Ταξίαρχος Mehmet Yalınalp, ο οποίος υπηρετούσε στην Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση (HQ AIRCOM) στο Ramstein της Γερμανίας και έχει διατελέσει Διοικητής της 141 Μοίρας στην ΑΒ Akinci την περίοδο 2008-2010.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μας εξηγεί γιατί προτίμησε την εξορία και υποστηρίζει πως οι διώξεις του προέδρου Ερντογάν εναντίον στρατιωτικών έχουν υποβαθμίσει το αξιόμαχο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

 

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.