Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η Νιγηριανή «βασίλισσα του κυνηγιού» που άφησε τις αντιλόπες για το κυνήγι ακραίων ισλαμιστών VIDEO

 Η Αίσα Μπακάρι Γκόμπι, γνωστή στη Νιγηρία και ως «βασίλισσα του κυνηγιού», κάποτε κυνηγούσε αντιλόπες. Σήμερα, κυνηγά μαχητές της Μπόκο Χαράμ.


Η 38χρονη Νιγηριανή μεγάλωσε στο δάσος της Σαμπίσα, σε ένα μικρό χωριό ονόματι Νταγκού, στο οποίο εισέβαλαν πριν από δύο χρόνια οι ακραίοι ισλαμιστές. Οι πολεμιστές εγκατέλειψαν την περιοχή αφήνοντας πίσω τους νεκρούς και παίρνοντας μαζί τους νεαρά κορίτσια ως λάφυρα. Ανάμεσα σε αυτά βρισκόταν και η αδελφή της Αίσα και η τελευταία ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση.
«Η Μπόκο Χαράμ με γνωρίζει και με φοβάται», τονίζει.
Σύμφωνα με τον Guardian, η Αίσα, αν και μουσουλμάνα, ακολουθεί τις αρχαίες αφρικανικές θρησκευτικές παραδόσεις. Στο «κυνήγι» των εξτρεμιστών, εκτός από το όπλο, φέρνει μαζί της για φυλαχτό και ένα μαντζούνι. Με με τους άνδρες συμπολεμιστές της, που την σέβονται και την θαυμάζουν, συνεννοείται με νοήματα και ήχους ζώων ή πουλιών.
Η ίδια έχει καταφέρει να διασώσει εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν ως όμηροι από μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης. Ωστόσο, άφαντη παραμένει η μικρή αδελφή της. Όπως εξηγεί, η ίδια άρχισε να μάχεται στο πλάι του νιγηριανού στρατού, θέλοντας να εκδικηθεί τους απαγωγείς, αλλά και για να βρει την πολυαγαπημένη της αδελφή. Ο στρατός είχε αρχίσει να δέχεται γυναίκες ήδη από το 2011, με πολλές κυνηγούς να επιλέγουν να σταματήσουν το κυνήγι ζώων για να πολεμήσουν τους εξτρεμιστές. Ωστόσο, η αποστολή τους πλέον έχει «παγώσει» λόγω της έλλειψης ζώων.
«Περιμένω να με καλέσουν ξανά στην διάσωση των γυναικών και των παιδιών του Ντάγκου, όμως δεν ξέρω αν θα μας δώσουν περισσότερα όπλα», εξηγεί.
Βίντεο της Διεθνούς Αμνηστίας για τις γυναίκες που πολεμούν την Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας:


huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.