Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Με διάταγμα Πούτιν συν 10.000 στρατιώτες επιπλέον στο ρωσικό στράτευμα.Κλιμάκωση στα σύνορα Ρωσίας -Ευρώπης.Σε διάταξη μάχης.Συρρέουν νατοικά στίφη στις χώρες Βαλτικής ….πήγαν και Γάλλοι.

Soldados rusos marchan en la Plaza Roja en Moscú, con el motivo del 71 aniversario de la victoria de su país en la II Guerra Mundial, 9 de mayo de 2017.
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν από τον Ιούλιο του 2017 ακόμη 10 χιλιάδες άνδρες στη διάθεσή τους σύμφωνα μ’ ένα νέο διάταγμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το προεδρικό διάταγμα, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη αυξάνει  το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε 1.890.000 άτομα από την 1η Ιανουαρίου 2017 και από την 1η Ιουλίου στα 1,9 εκατομμύρια, από τα οποία 1.013.628 είναι στρατιωτικό προσωπικό.
Αυτή η αύξηση του προσωπικού του ρωσικού στρατού είναι η πρώτη σε σχεδόν δέκα χρόνια.
H Ρωσία επίσης θα ενσωματώσει στο στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα 3 υποβρύχια της κλάσης του Varshavianka αργότερα εντός του τρέχοντος.Quatre bataillons de l'Otan sont désormais à pied d'oeuvre.
Η αύξηση του έμψυχου δυναμικού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συμπίπτει με την άφιξη αμερικανικών ενισχύσεων στις χώρες της Βαλτικής στο πλαίσιο διατεινόμενης ρωσικής απειλής.
Επίσης μια μοίρα τεθωρακισμένων « Leclerc » έφθασε στην Εσθονία  σήμερα στις 29.3.17 στο πλαίσιο μιας υπο-ομάδας τακτικής γάλλων στρατιωτών  300 . Tρία τάγμα του ΝΑΤΟ έχουν έκτοτε αναπτυχθεί στις χώρες της Βαλτικής έναντι της Μόσχας. Το 4ο είναι στην Πολωνία στη γειτονική αυτή χώρα.Les Leclerc du 1er RC ont atteint par voie ferrée la base de Tapa.
Ακριβώς πριν 13 χρόνια η Εσθονία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ και σήμερα γιόρτασε την επέτειο με την ανάπτυξη γαλλικών νατοικών δυνάμεων στο έδαφός της .Η δύναμη αναπτύχθηκε στα βόρεια της πρωτεύουσας  στα πλαίσια των αποφάσεων στη Βαρσοβία που έλαβε τον ιούλη η Ατλαντική Συμμαχία.
Άλλοι  800 νατοικοί στρατιώτες αυτή τη φορά Βρετανοί είναι στην Εσθονία.Ενώ προς το τέλος της χρονιάς θα τους ενισχύσουν  200 Δανοί σύμφωνα μέ εξαγγελία του ΥΠΕΞ Anders Samuelsen, μετά το πράσινο φως του δανέζικου κοινοβουλίου.
Αυτή η δύναμη στην Εσθονία προστίθεται στο αμερικανικό τάγμα στην Πολωνία στο αντίστοιχο γερμανικό στη Λιθουανία  και σ΄ένα άλλο που διευθύνεται από το Καναδά στη Λεττονία.Cinq chars sont arrivés avec tout l'échelon de maintenance?
Την ίδια ώρα στο ρωσικό  Kaliningrad την πιο στρατιωτικοποιημένη εμπροσθοφυλακή των ρώσων έχουν εγκατασταθεί ναυτικές και επίγειες δυνάμεις κυρίως πυραυλικά συστήματα εδάφους εδάφους S-400 και Iskander (με πυρηνική ικανότητα) που το βεληνεκές τους επιτρέπει να χτυπηθούν ευρωπαικές πρωτεύουσες όπως το Βερολίνο και η Κοπεννγχάγη .Αρχικά η Μόσχα ανέπτυξε μεταξύ άλλων βαλλιστικούς πυραύλους  Iskander-M (SS-26 Stone) στο θύλακα του Kaliningrad, που είναι ρωσικό έδαφος μεταξύ Πολωνίας και Λιθουνίας.Στην τελευταία αυτή χώρα αναπτύχθηκαν από το ΝΑΤΟ 1200 άνδρες του.Le détachement français restera en Estonie jusqu'à la fin de l'année. En 2018, des soldats français seront déployés en Lituanie.
Αυτή η εντατικοποίηση από ρωσικής πλευράς ήταν η αντίδραση στην ανάπτυξη αντιπυραυλικής αμερικανικής ομπρέλας σε Ρουμανία και Πολωνία.
Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα παραμείνει το γαλλικό κλιμάκιο στην Εσθονία και το 2018 οι γάλλοι στρατιώτες θα μεταφερθούν στη Λιθουανία.  .hispantv,ouest-france 29.3.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.