Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

«Δημοψήφισμα» για τα 18 ελληνικά νησιά του Αιγαίου που αμφισβητεί η Τουρκία θέλει να κάνει ο Ερντογάν!


ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Σε διενέργεια δημοψηφίσματος για τα «νησιά του Αιγαίου που έχει καταλάβει η Ελλάδα» προσανατολίζεται η τουρκική κυβέρνηση σε μια ακόμη ενέργεια της Άγκυρας η οποία επιζητά ένα «θερμό» έως «θερμότατο» επεισόδιο στο Αιγαίο το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε ένοπλη σύγκρουση ελεγχόμενης κλίμακας.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρώην γ.γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Ουμίτ Γιαλίμ ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι ο Ερντογάν «θα κάνει δημοψήφισμα για τα νησιά που μας έχουν αρπάξει οι Έλληνες».

Ο τούρκος πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας δεν διευκρίνισε ποιο θα είναι το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτό μπορεί να περιέχει την ερώτηση εάν ο τουρκικός λαός αποδέχεται την διεκδίκηση με κάθε μέσο των νησιών από την Τουρκία ή όχι.

Όπως δείχνουν τα πράγματα η Άγκυρα κρατάει το «καλύτερο» για το τέλος.

Αυτό διερμηνεύεται ότι το τουρκικό καθεστώς θα επιδιώξει λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο για αυτό, δημοψήφισμα ξαφνική ένταση με την Ελλάδα, ένταση  που είναι άγνωστο που μπορεί να φτάσει.

Φυσικά δεν μπορεί να γίνει άλλο δημοψήφισμα πριν το κρίσιμο για την συνταγματική αναθεώρηση, αλλά η εξαγγελία του και μόνο δείχνει τις προθέσεις της Άγκυρας.

Όλα αυτά τη στιγμή που η Τουρκία με NAVTEX προχώρησε στις 16 και 17 Μαρτίου σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα Δωδεκάνησα αλλά και πολύ κοντά στο Καστελόριζο.

Σε κάθε περίπτωση κάθε διενέργεια «δημοψηφίσματος» για εδάφη άλλου κράτους μόνο κωμική έννοια θα είχε εάν δεν η κατάσταση με την Τουρκία δεν ήταν τόσο ευαίσθητη όπως είναι σήμερα και θα είναι τουλάχιστον μέχρι τις 16 Απριλίου.

Στο πλαίσιο αυτό δε θα πρέπει να μας εκπλήξει τίποτα από την μεριά της Τουρκίας η κυβέρνηση της οποίας δε θα διστάσει να σκαρφιστεί το οτιδήποτε για να συσπειρώσει τις εθνικιστικές και τις ακραιφνές ισλαμιστικό της δυναμικό προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.



Δείτε ως εκπαιδεύεται η μονάδα SAT του τουρκικού Ναυτικού η οποία θα αναλάβει τις πρώτες αποστολές σε περίπτωση  μιας ένοπλης σύγκρουσης στο Αιγαίο.

pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.