Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Με 198 χλμ έπεσε η Πόρσε πάνω στο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου - Ολα προκλήθηκαν λόγω της υπερθέρμανσης των ελαστικών, τα οποία ήταν χειμερινά ελαστικά δεκαετίας.

Με 198 χλμ έπεσε η Πόρσε πάνω στο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου

Ενώ η Ελλάδα ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από το τραγικό δυστύχημα στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας την περασμένη Κυριακή, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 4 ανθρώπων, ο  πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, μιλάει στον  "Ελεύθερο Τύπο" της Κυριακής και ανακοινώνει συγκλονιστικά στοιχεία.

Όπως ανέφερε: «Από την ανάλυση των χρόνων του σχετικού βίντεο και από το μήκος των ιχνών πλαγίας ολίσθησης της Πόρσε μέσα στο πάρκινγκ, προκύπτει ότι η ταχύτητα του οχήματος κατά την πρόσκρουση με το Honda ήταν 198 χιλιόμετρα την ώρα. Ολα έγιναν τρομακτικά γρήγορα μόλις σε 0,8 δέκατα του δευτερολέπτου. Καταλαβαίνετε ότι οι χρόνοι εκμηδενίζονται όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιες ταχύτητες. Είναι προφανές ότι δεν προλαβαίνεις να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει».
Για τον προφυλακτήρα της Πόρσε που βρέθηκε 120 μέτρα πριν από το σημείο της σύγκρουσης, ο κύριος Μαδιάς αναφέρει: «Το κομμάτι αυτό αποκολλήθηκε από το ακραίο δεξιό τμήμα του οπίσθιου προφυλακτήρα της Πόρσε, πιθανότατα τη στιγμή την οποία έσκασε το οπίσθιο δεξιό ελαστικό του και η περίμετρος του ελαστικού καταστράφηκε, δημιουργώντας έκκεντρη βίαια πρόσκρουση στο εσωτερικό τμήμα του προφυλακτήρα, με αποτέλεσμα ο προφυλακτήρας να ξεκουμπώσει και να αποξηλωθεί το οπίσθιο ακραίο δεξιό τμήμα αυτού και σε συνδυασμό με την αντίσταση του αέρα και την αρχική ταχύτητα του οχήματος να αποκολληθεί σε απόσταση 120 μέτρων πριν από την είσοδο του υπαίθριου πάρκινγκ, στιγμή κατά την οποία ο οδηγός έχασε παντελώς τον έλεγχο.
Μιλάμε για μια απόσταση 120 μέτρων την οποία διήνυσε σε 1,5 δευτερόλεπτο. Η εκτίμησή μου είναι ότι όλα προκλήθηκαν λόγω της υπερθέρμανσης των ελαστικών, τα οποία ήταν χειμερινά ελαστικά δεκαετίας. Ένα κομμάτι από τα ελαστικά βρέθηκε κατεστραμμένο κοντά στο σημείο της φονικής σύγκρουσης. Πρέπει να τονίσουμε ότι σε αυτές τις ταχύτητες δεν μπορούν να αντέξουν τα πολύ παλιά ελαστικά. Δηλαδή ακόμα και να μην ήταν χειμερινά, ενδεχομένως να είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα».
Το Δημόσιο έχει ορίσε 4 πραγματογνώμονες για την υπόθεση, ενώ δύο αξιωματικοί της Πυροσβεστικής θα εστιάσουν στις συνθήκες έκρηξης και εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.