Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Δείτε τους 20 πιο πλούσιους Έλληνες των ΗΠΑ

ellada-ameriki
Από τη λίστα της National Herald δεν λείπουν επιστήμονες, επιχειρηματίες, επενδυτές και διάσημοι με ελληνικές ρίζες.
Δείτε αναλυτικά τη λίστα:

1. Η περιουσία του Τζέιμς Ντέιβις, 74 ετών, ο οποίος είναι ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας αθλητικών παπουτσιών «New Balance», ανέρχεται στα $5,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
2. Η περιουσία της οικογένειας Χασιώτη υπολογίζεται στα $4,17 δισεκατομμύρια. Ειδικεύεται σε αλυσίδα μικρών παντοπωλείων, ενώ το 2016 πούλησε τα πρατήρια υγρών καυσίμων τα Gulf Oil.
3. Ο Τζον Κατσιματίδης, 67 ετών, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται στα $3,4 δισεκατομμύρια, συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους πενήντα πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς.
4. Ο Τομ Γκόρης (Gores) είναι 52 ετών, η περιουσία του υπολογίζεται στα $3,3 δισεκατομμύρια και είναι γεννημένος στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης από Ελληνα πατέρα και Λιβανέζα μητέρα.
5. Ο Τζον Πολ Ντελόρια, 72 ετών, έχει 43,1 εκατομμύρια δολάρια και ασχολείται με προϊόντα περιποίησης μαλλιών και ποτά.
6. Ο Ντιν Μητρόπουλος, 69 ετών, υπολογίζεται ότι έχει $2,5 δισεκατομμύρια και είναι πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Metropoulos & Company, η οποία αγοράζει προβληματικές εταιρείες, τις εξυγιαίνει τις καθιστά βιώσιμες και προσοδοφόρες και τις πουλά.
7. Ο Αλεξ Σπανός, 93 ετών, υπολογίζεται από το «Forbes» στα $2,4 δισεκατομμύρια και οι επιχειρήσεις του συμπεριλαμβάνουν ακίνητα και επαγγελματικό αμερικανικό ποδόσφαιρο.
8. Η Οικογένεια Τζαχάρη υπολογίζεται ότι έχει $2,35 δισεκατομμύρια. Ο Μάικλ Τζαχάρης, ο οποίος ήταν ο δημιουργός και ο ιθύνων νους των επιχειρήσεων φαρμακευτικών ειδών απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2016. Ιδρυσε τις φαρμακευτικές εταιρείες Key, Kos και Vatera Helathcare Partners.
9. Πίτερ Νίκολας, 75 ετών, υπολογίζεται στα 42,3 δισεκατομμύρια δολάρια η περιουσία του. Είναι συνιδρυτής της εταιρείας Boston Scientific, κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων.
10. Γεώργιος Μουτσάνας -Marcus- 75 ετών. Η περιουσία του υπολογίζεται στα $2,2 δισεκατομμύρια. Με καταγωγή από την Εύβοια έχει ιδρύσει με τον συνέταιρό του William Millichap μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακίνητων.
11. Ο Πίτερ Αγγελος, 86 ετών, έχει περιουσία που υπολογίζεται σε $2,1 δισεκατομμύρια, στον νομικό κλάδο και στο Baseball και είναι ιδιοκτήτης της ομάδας Baltimore Orioles.
12. Ο Τζορτζ Αργυρός, 80 ετών, έχει $2 δισεκατομμύρια στα ακίνητα και στα αθλητικά. Διετέλεσε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ισπανία.
13. Αλεκ Γκόρης – Gores, 63 ετών, Εχει $2,1 δισεκατομμύρια και είναι αδελφός του Τομ Γκόρης.
14. Πίτερ Πίτερσον, επενδύσεις. Η περιουσία του υπολογίζεται στα $2,0 δισεκατομμύρια. Διετέλεσε υπουργός Εμπορίου επί κυβέρνησης Νίξον. Γιος Ελλήνων μεταναστών, μεγάλωσε στη Νεμπράσκα.
15. Τζέιμς Χάνος, 59 ετών, επενδύσεις. Εχει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης αλυσίδας στεγνοκαθαριστηρίων στο Μιλγουόκι.
16. Η οικογένεια Λογοθέτη υπολογίζεται ότι έχει $1,5 δισεκατομμύρια. Ναυτιλία, αεροπλοΐα, ακίνητα, ενέργεια. Ο Τζορτζ Λογοθέτης, 42 ετών, είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Libra Group.
17. Ο Ρόι Βάγγελος έχει $1,39 δισεκατομμύρια, στις επιχειρήσεις φαρμακευτικών και υγείας.
18. Η οικογένεια Δημουλά υπολογίζεται να έχει $1,25 δισεκατομμύρια, αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων γνωστά ως Market Basket.
19. Κώστας 65 ετών και Τομ Καρστότης, 56 ετών, $1,2 δισεκατομμύρια, επιχειρήσεις ρολογιών και δερμάτινων ειδών.
20. Τεντ Λεόνσης, 60 ετών, $1,0 δισ., Ιντερνετ, και επαγγελματικά αθλητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.