Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΚΡΙΣΕΙΣ 2017: «Ανανέωση εις βάθος» εν μέσω θερμής περιόδου με την Τουρκία


enoples-dynameisΞεκινούν από αύριο οι ετήσιες τακτικές κρίσεις Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων έτους 2017.

Οι κρίσεις στον Στρατό Ξηράς αφορούν τους αξιωματικούς Όπλων και Σωμάτων από το βαθμό του Υποστρατήγου και κάτω, οι οποίοι θα κριθούν αναλόγως από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (ΑΣΣ). Έτσι λοιπόν το ΑΑΣ θα αποφασίσει πόσοι και ποίοι θα παραμείνουν διατηρητέοι στο βαθμό τους, ποίοι θα προαχθούν αλλά και ποιοι θα κριθούν ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους».

Αντίστοιχα στο Πολεμικό Ναυτικό θα κριθούν οι αξιωματικοί από το βαθμό του υπο Υποναυάρχου μέχρι και Πλοιάρχου ενώ στην Πολεμική Αεροπορία θα κριθούν οι αξιωματικοί στο βαθμό του Υποπτέραρχου και Σμήναρχου.

Προηγουμένως όμως αναμένεται συνεδρίαση του ΣΑΓΕ προκειμένου να γίνει η κάλυψη των κενών θέσεων στα Ανώτατα Συμβούλια Ναυτικού και Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν υπάρχει η πρόθεση για «ανανέωση εις βάθος» αν και οι όποιες αλλαγές θα ανακοινωθούν αφότου αποφασιστούν από το Συμβούλιο των Αρχηγών. Βάσει της διαδικασίας οι λίστες ονόματα θα περάσουν από το Εθνικό Τυπογραφείο όπου δια της υποχρεωτικής δημοσιοποίησης αποφάσεων και πράξεων της διοίκησης, θα αναρτηθούν σε φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Κάτι που σημαίνει υποχρεωτικά μεσολαβεί ένα μικρό χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη λήψη οριστικών αποφάσεων για τους προαχθέντες από το ΑΣΣ μέχρι τη δημοσιοποίηση των ονομάτων.

Σε κάθε περίπτωση βασικό ζητούμενο είναι η διαδικασία να γίνει με κύριο γνώμονα την αξιοκρατία ώστε το στράτευμα να διοικείται σε κρίσιμες θέσεις από τους καλύτερους – ειδικά σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο έντασης που διανύουμε εξαιτίας της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας.

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.