Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

25η Μαρτίου: Ιερείς έκαναν παρέλαση στην Σύρο ΒΙΝΤΕΟ

Συγκινητικές στιγμές τόσο για τον Ελληνισμό όσο και την εκκλησία εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί, ανήμερα της 25ης Μαρτίου... στην Ερμούπολη της Σύρου με δύο Ιερείς να δίνουν το σωστό παράδειγμα, παρελαύνοντας, γεμίζοντας Εθνική Υπερηφάνεια όλους του Έλληνες και κυρίως τους Συριανούς.

Ο απανταχού ελληνισμός τιμά σήμερα τους προγόνους του, που άρχισαν την επανάσταση το 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό, για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι στην πατρίδα μας. Παράλληλα τιμά την Ορθόδοξη πίστη του, εορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού. Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική αλλά και Εθνική εορτή.
Πρωταγωνιστές αυτής της υπέροχης Πρωτοβουλίας, ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γαβαλάς και ο Ιεροδιάκονος Λουκάς Βασάλος. Νέοι και Ιδιαίτερα αγαπητοί Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, οι οποίοι βρίσκονται δίπλα στην νεολαία αλλά και τους πιστούς, κερδίζοντας της εκτίμηση τους.

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γαβαλάς κρατώντας απο το χέρι δύο παιδιά του Κατηχητικού σχολείου της Ιεράς Μητρόπολης και ο Ιεροδιάκονος, ως σημαιοφόρος της Εσπερινού Γυμνασίου με τάξεις Λυκείου, καθώς η δίψα για μάθηση τον οδήγησε ξανά στα θρανία!

Η Ιερά Μητρόπολη έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι δεν βρίσκεται κοντά στην νεολαία με λόγια αλλά με πράξεις. Η φροντίδα είναι να λαμβάνουν τα σωστά μηνύματα οι νέοι μας, με τρόπο κατανοητό και ευχάριστο.

Άλλωστε οι δύο Ιερείς με τον Χριστιανικό τους λόγο ξέρουν να μιλούν κατευθείαν στην καρδιά των νέων ατόμων. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι νέοι δοκιμάζονται σκληρά σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα, απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου, που είχαν κατακλύσει την πλατεία Μιαούλη και τους αξίζει ειδική μνεία…στην αποψινή Εθνική επέτειο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.