Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Ελλάδα: Η χώρα που γερνά με καταιγιστικούς ρυθμούς - 8 εκατ. κάτοικοι το 2050! ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ: «ΦΕΡΤΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ»!

Η Ελλάδα η χώρα που γερνά με καταιγιστικού ρυθμούς. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από όλα τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τα οποία μόνο ως ζοφερά μπορούν να περιγραφούν.

Τα στοιχεία συγκλονίζουν καθώς προβλέπουν μια χώρα έρημη, χωρίς σχολεία και χώρους εργασίας.
Το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας υπολογίζεται πως θα είναι από 8,3 ως 10 εκατομμύρια, δηλαδή μειωμένος κατά 800.000 έως και 2,5 εκατομμύρια σε σχέση με σήμερα.
Τον Ιανουάριο του 2016 ο πληθυσμός της χώρας ανερχόταν σε 10,8 εκατ. μειωμένος κατά 300.000 σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου του 2011 όπου ήταν 11,1 εκατ.
Ταυτόχρονα εκτός από μειωμένος θα είναι και γηρασμένος.
Οι άνω των 65 ετών κάτοικοι της χώρας μας θα είναι σχεδόν ο ένας στους τρεις (30-33% από 21% που είναι σήμερα και 7% που ήταν το 1951!). Οι κάτω των 14 ετών θα είναι μόλις 12-14,8% από 15% που σήμερα και 28% το 1951!
Ο πραγματικός οικονομικά πληθυσμός θα σημειώσει καθίζηση και θα μειωθεί κατά 1-1,7 εκατ. άτομα, από 4,7 εκατ. άτομα σήμερα στα 3-3,7 εκατ. το 2050.
Δεν είναι όμως μόνο η οικονομική κατάσταση που έχει τις αρνητικές της επιπτώσεις στο δημογραφικό.
Οι αμβλώσεις στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 150.000 το χρόνο. Το νούμερο αυτό σε μια χώρα που ήδη «αιμορραγεί» με την μετανάστευση των Ελλήνων σε άλλες χώρες δίνει πραγματικά την χαριστική βολή, σε ένα έθνος που βαδίζει προς την εξαφάνισή του. .
Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε σπιράλ κατάρρευσης του δημογραφικού, αλλά το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.
Ελάχιστες είναι οι αναφορές στα ΜΜΕ για το πρόβλημα, ελάχιστες, αν όχι ανύπαρκτες οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες.
Όλα δείχνουν ότι το σύνολο του πολιτικού συστήματος ζει σε μια διαρκή ύπνωση ή αδιαφορία για το πρόβλημα.
Το θέμα συζητήθηκε και στο οικονομικό φόρου των Δελφών όπου αυτό που απασχόλησε τους ομιλητές  ήταν ότι οι συντάξεις θα μειώνονται και όλο και περισσότεροι θα βγαίνουν στη σύνταξη σε μεγαλύτερη ηλικία.
Μάλιστα δύο από τους ομιλητές πρότειναν και… λύσεις. Και αυτές φυσικά είναι οι εύκολες: Μετανάστευση. Η «εισαγωγή» στη χώρα πληθυσμών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Δεν ακούστηκε λέξη για την στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, λέξη για κίνητρα για δεύτερο ή τρίτο παιδί, λέξη για επιμόρφωση των γυναικών κατά των εκτρώσεων, λέξη για μια κρατικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αύξηση της γεννητικότητας. Τίποτα.
Αφού οι ομιλητές είπαν ότι δεν γίνεται τίποτα πρότειναν: Φέρτε αλλοδαπούς. Άλλωστε ισχυρίστηκαν ότι ούτος ή άλλως δεν είμαστε Έλληνες λόγω αίματος, αλλά λόγω «πολιτισμικής» ένταξης.
Ένα εξ αυτών ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης στο Παρίσι, Γιώργος Πρεβελάκης ο οποίος σημείωσε ότι καθώς επιστρέφουμε στις θρησκευτικές ταυτότητες διεθνώς, λύση είναι η προσέλκυση χριστιανών μεταναστών από Μέση Ανατολή και Αφρική, που μπορούν να ενταχθούν και να ελληνοποιηθούν ενδεχομένως, να σημειώσουμε εμείς τάχιστα και με συνοπτικές διαδικασίες. .
«Οι δημογράφοι θα μας πουν πόσους θέλουμε για να είμαστε άνετα. Δύο εκατομμύρια; Τίποτε δεν είναι αυτό για τον πληθυσμό της Αιγύπτου», είπε και πρόσθεσε: «Οι Ελληνες δεν είναι φυλή. Δεν είμαστε Ελληνες λόγω αίματος. Είναι θέμα πολιτισμικής ένταξης. Από αυτό τον τόπο έχουν περάσει όλοι οι λαοί κι έχουμε ελληνικό πληθυσμό».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο  καθηγητής Δημογραφικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βύρων Κοτζαμάνης, ο οποίος επισήμανε ότι η   μόνη δυνατή παρέμβαση, είναι η μετανάστευση, καθώς, όπως είπε, ό,τι και να κάνουμε η θνησιμότητα και η γονιμότητα δε θα αλλάξουν για 20 χρόνια.
Μα το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό: Ότι δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτα.
Και ούτε πρόκειται να κάνουμε γιατί κανείς δεν το θέλει. Θεωρώντας αυτό ως δεδομένο τότε παρουσιάζουν τη μοναδική –υποτίθεται- λύση που απομένει. Φέρτε αλλοδαπούς.
Με άλλα λόγια ο καθηγητής της Σορβόννης προτείνει η Ελλάδα να βγει στην αναζήτηση χριστιανικών πληθυσμών από Μέση Ανατολή  και Αφρική παρακαλώντας να έρθουν εδώ «για να είμαστε άνετα»(!)  όπως είπε.
Και αν δεν βρεθούν οι «χριστιανικοί» πληθυσμοί τότε θα πουν ας έρθουν και μουσουλμάνοι. Άλλωστε οι Έλληνες δεν είναι Έλληνες λόγω θρησκείας αλλά λόγω «πολιτισμού». Θα ακουστεί και αυτό.
 pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.