Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Η Ρωσία στέλνει το Admiral Grigorovic στην Συρία!

Η Ρωσία στέλνει το Admiral Grigorovic στην Συρία!

Το ρωσικό Ναυτικό στέλνει ένα ακόμα πλοίο στην Μεσόγειο.

Το ρωσικό πλοίο Admiral Grigorovic θα προστεθεί στον στόλο της Μεσσογείου, που δρα στην Συρία. Είναι ένα ηγετικό πλοίο, το πρώτο απο τα 3 κλάσης 11356.

Το Admiral Grigorovic ξεκίνησε χθές απο το λιμάνι της Σεβαστούπολης προκειμένου να ενταχθεί στον στόλο που ενεργεί στην περιοχή της Μεσσογείου. Είναι η τρίτη μεγάλη αποστολή για την πολαπλού ρόλου φρεγάτα του ρωσικού ναυτικού, που μπήκε σε υπηρεσία τον Μαρτι του 2016. Είναι ένα πλοίο 125 μέτρων, βάρους 3.620 τόνων, και μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους.
Διαθέτει ένα πυροβόλο A-190 των100mm, σύστημα κάθετης εκτοξευσης UKSK VLS 8 θέσεων, σύστημα εκτόξευσης πυραύλων P-800 Oniks, 2 ζεύγη τορπιλοσωλήνων, σύστημα ανθυποβρυχιακής άμυνας RBU-6000 Smerch-2, αντιαεροπορικό σύστημα Kashtan CIWS, και 2 συστήματα 3S90M Shtil-1 VLS 12 θέσεων.
Η Ρωσία αρχικά είχε ζητήσει 6 πλοία αυτού του τύπου. ο κινητήρας του πλοίου όμως ήταν ουκρανικής κατασκευής και μετα την κρίση του 2014 δεν μπόρεσε να προχωρήσει το αρχικό σχέδιο. Έτσι η Ρωσία αναγκάστηκε να πουλήσει τα υπόλοιπα 3 πλοία χωρίς τους κινητήρες, στην Ινδία.
defencenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.