Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

B. Όρμπαν: «Δούρειος Ίππος της τρομοκρατίας οι μουσουλμάνοι μετανάστες»

B. Όρμπαν: «Δούρειος Ίππος της τρομοκρατίας οι μουσουλμάνοι μετανάστες»

Σε εφαρμογή οι «κυνηγοί συνόρων»

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε σήμερα αναφερόμενος στις ροές προσφύγων και μεταναστών που ταξιδεύουν στην Ευρώπη στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τις συγκρούσεις από την Συρία, το Ιράκ κι άλλες χώρες, μέσω των Βαλκανίων ότι «η καταιγίδα δεν έχει τελειώσει, απλά έχει καταλαγιάσει».

Σε μια τελετή ορκωμοσίας των «κυνηγών συνόρων», ο 'Ορμπαν, που θεωρεί την μετανάστευση μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι η Ουγγαρία πρέπει να δράσει για να υπερασπίσει τον εαυτό της.
«Υπάρχουν ακόμη εκατομμύρια που περιμένουν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής (στην Ευρώπη)», τόνισε. Την Τρίτη ο Ούγγρος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τους μουσουλμάνους κυρίως μετανάστες «Δούρειο Ίππο της τρομοκρατίας», επικαλούμενος τον κίνδυνο ενός νέου μεταναστευτικού ρεύματος στα Βαλκάνια, καθώς προχωρεί στην ενίσχυση των αμυντικών δυνάμεων της χώρας.
Οι «κυνηγοί συνόρων», όπως οι αστυνομικοί, θα φέρουν μεταξύ άλλων πιστόλι με πραγματικές σφαίρες, κλομπ, σπρέι πιπεριού και χειροπέδες. Η αστυνομία της Ουγγαρίας στοχεύει να στρατολογήσει έως και 3.000 «κυνηγούς συνόρων».
Ο 26χρονος Σαντόρ Γιάνκοβιτς δηλώνει περήφανος που εντάχθηκε στην νέα δύναμη «των κυνηγών συνόρων», έπειτα από εξάμηνη εκπαίδευση που έλαβε για να βοηθήσει την αστυνομία και τον στρατό να εμποδίσουν μετανάστες να εισέλθουν στην χώρα. Μαζί με 1.000 ακόμη εθελοντές θα ξεκινήσει να εκτελεί τα καθήκοντα του εντός των επόμενων τριών μηνών. Όπως τόνισε ο ίδιος δεν έχει ποτέ του συναντήσει μετανάστη, αλλά αναμένει να εκτελεί περιπολίες με μεγάλη περηφάνια, καθώς πάντα φιλοδοξούσε να γίνει αστυνομικός.
Παράλληλα με τον συρμάτινο φράχτη της χώρας στα νότια σύνορα της, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να κατασκευάζει μια δεύτερη γραμμή «έξυπνου φράκτη» κατά μήκος των συνόρων της με την Σερβία. Η συνοριοφυλακή έχει αναφέρει ότι έχει συλλάβει τουλάχιστον 100 παράτυπους μετανάστες τις τελευταίες 30 μέρες.
Την Τρίτη το ουγγρικό κοινοβούλιο υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία την επανεισαγωγή της συστηματικής κράτησης όλων των προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα.
Ο Νιλς Μούιζνιεκς, Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέφρασε την ανησυχία του για το σχέδιο κράτησης μεταναστών της Ουγγαρίας.
«Η αυτόματη στέρηση της ελευθερίας όλων των αιτούντων ασύλου θα αποτελέσει μια ξεκάθαρη παραβίαση των υποχρεώσεων της Ουγγαρίας με βάση την Ευρωπαϊκή Σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) τόνισαν πως τα μέλη της οργάνωσης στην Σερβία φροντίζουν έναν αυξανόμενο αριθμό μεταναστών που φέρεται να έχουν ξυλοκοπηθεί και ποδοπατηθεί από Ούγγρους συνοριοφύλακες που εμποδίζουν την διεύλεση τους.
Η κυβέρνηση του Όρμπαν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε κακομεταχείριση μεταναστών. Το πρωθυπουργικό γραφείο έχει αναφέρει πως διεξήχθη έρευνα σε οχτώ υποθέσεις φερόμενων κακοποιήσεων και σε καμία από αυτές «δεν αποδείχθηκε ότι οι πρόσφυγες χτυπήθηκαν από προσωπικό της συνοριοφυλακής».
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.