Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Σε επιφυλακή η Αθήνα για πιθανή τουρκική προβοκάτσια στη Θράκη

Σε επιφυλακή η Αθήνα για πιθανή τουρκική προβοκάτσια στη Θράκη

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αθήνα μήπως η Άγκυρα, ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου Απριλίου για την ανακήρυξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε πρόεδρο-σουλτάνο, ζητήσει να μεταβεί στη Θράκη μέλος της τουρκικής κυβέρνησης και να μιλήσει.

Πληροφορίες σχετικές δεν υπάρχουν, γράφει η εφημερίδα «Ειδήσεις» αλλά, όπως κλιμακώνει την αντιπαράθεση η τουρκική πλευρά, όλα πρέπει κανείς να τα προβλέπει.
Μια τέτοια κίνηση, πάντως, μόνο ως προσπάθεια να βρεθεί σε δύσκολη θέση η Αθήνα θα μπορούσε να εκληφθεί, καθώς ο Ερντογάν δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα στη Θράκη.
Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, άλλωστε, θεωρείται το «αυτί και το μάτι» του Ερντογάν και του κόμματος του στην περιοχή, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και ο επικεφαλής της MIT στο προξενείο, σημειώνουν οι «Ειδήσεις».
To TRIBUNE σημειώνει ότι οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες και όχι Τούρκοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ψηφίζουν στις τουρκικές εκλογές. Οπότε μια υποθετική «προεκλογική» ομιλία στη Θράκη στην πραγματικότητα δεν θα αποσκοπούσε σε ψήφους για το δημοψήφισμα αλλά σε προβοκάτσια.
Το γεγονός επίσης που θίγουν οι «Ειδήσεις», ότι πρώην σοσιαλιστής μουσουλμάνος βουλευτής είναι άνθρωπος του Ερντογάν, δηλαδή ενός ισλαμιστή, φανερώνει τις τεράστιες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ που συμπεριέλαβε στις τάξεις του έναν ιδεολογικά «ξένο» άνθρωπο και τον ανέδειξε βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου.
Για να είμαστε δίκαιοι, ούτε τα υπόλοιπα κόμματα τα έχουν κάνει καλύτερα. Μουσουλμάνοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φωτογραφηθεί μπροστά στο πορτραίτο του εθνικιστή Κεμάλ Ατατούρκ. Το γεγονός ότι εθνικιστές και ισλαμιστές εκλέγονται με τα κόμματα της αριστεράς και της κεντροαριστεράς αποτελεί την τραγική απόδειξη ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει διαπράξει εθνικά εγκλήματα στη Θράκη.
tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.