Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Προκλητικό δημοσίευμα Ισραηλινής εφημερίδας αμφισβητεί τον Χριστό

Προκλητικό δημοσίευμα Ισραηλινής εφημερίδας αμφισβητεί τον Χριστό

Μετά την περάτωση του κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα εμφανίστηκε προκλητικό δημοσίευμα από ισραηλινή εφημερίδα,

που  αμφισβητεί την ύπαρξη του Ιησού Χριστού.
 Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, Εβραίοι ειδικοί ανακάλυψαν οστεοφυλάκιο που είχε επιγραφή με εβραϊκά γράμματα που σχηματίζει τη λέξη «Yeshua». Λες και δεν υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι με το όνομα αυτό. Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν σημαντικά ευρήματα από την εποχή του Ιησού.
Σε μια τεράστια αποθήκη της υπηρεσίας αρχαιολογίας του Ισραήλ βρέθηκε ένα αρχαίο ταφικό κουτί πάνω στο οποίο ήταν  χαραγμένο  το όνομα του Ιησού.
«Δεν είναι ότι λέμε πως είναι ο Ιησούς», λένε οι αρχαιολόγοι και τονίζουν ότι το όνομα  Ιησούς ήταν ένα κοινό όνομα στους Αγίους Τόπους 2.000 χρόνια πριν, και ότι έχουν βρεθεί περίπου 30 αρχαία ταφικά κουτιά  χαραγμένα με αυτό το όνομα.
Πριν από το Πάσχα, η υπηρεσία αρχαιοτήτων του Ισραήλ άνοιξε την τεράστια αποθήκη  σε δημοσιογράφους φέρνοντας στο φως ευρήματα από την εποχή του Ιησού.
Οι ειδικοί λένε ότι δεν έχουν ακόμη βρει άμεσες αρχαιολογικές μαρτυρίες που να παραπέμπουν στον ίδιο τον  Ιησού Χριστό.
Όπως δήλωσε ο Gideon Avni, επικεφαλής του αρχαιολογικού τμήματος του Ισραήλ: «Υπάρχει μια καλή είδηση. Σήμερα μπορούμε να ανακατασκευάσουμε με μεγάλη ακρίβεια πολλές, πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής της εποχής του Χριστού».
«Το ένα τρίτο του συνόλου των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν μαρτυρούν την αρχαία χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους», δήλωσε ο Avni. Οι ιστορικοί γνωρίζουν τώρα πόσο καιρό πήρε να ταξιδέψει μεταξύ των πόλεων και των χωριών ο Ιησούς κηρύσσοντας το ευαγγέλιο , και πως έμοιαζαν αυτά τα μέρη εκείνη την εποχή.
Τα ευρήματα από την εποχή του Ιησού περιλαμβάνουν: καλά διατηρημένα κύπελλα  και πιάτα, που χρησιμοποιούνταν ευρέως από τους Εβραίους στους Αγίους Τόπους ως μέρος της αυστηρής πρακτικής τους για να εξασφαλίσουν το τελετουργικό καθαρότητας της τροφής τους,  ένα περίπλοκα διακοσμημένο ταφικό κουτί από ασβεστόλιθο που  ανήκει σε γόνο του αρχιερέα Καϊάφα, που είναι γνωστός στην Καινή Διαθήκη για τη συμμετοχή του στην δίκη και την παράδοση του Ιησού στις ρωμαϊκές αρχές για να τον σταυρώσουν.
Στην αρχαιότητα, οι οικογένειες  συγκέντρωναν  τα οστά του νεκρού και τα τοποθετούσαν  σε κουτιά γνωστά ως  οστεοφυλάκια.

Εκεί υπάρχει ένα αντίγραφο ενός σημαντικού τεχνουργήματος που βρίσκεται στο Μουσείο του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, και αφορά οστό  πτέρνας διάτρητο με σιδερένιο καρφί με θραύσματα ξύλου σε κάθε άκρο, το οποίο  ανακαλύφθηκε σε ένα  εβραϊκό  ταφικό κουτί  στο βόρειο τμήμα της Ιερουσαλήμ, και το οποίο χρονολογείται τον 1ο αιώνα μ.Χ..
Μέχρι σήμερα, αυτό είναι το μόνο στοιχείο που βρέθηκε από θύμα που πέθανε με σταύρωση και θάφτηκε σύμφωνα  με την εβραϊκή συνήθεια.


Ο Gideon Avni, επικεφαλής του αρχαιολογικού τμήματος του Ισραήλ είπε ότι  ο Ιησούς είχε  σταυρωθεί με τον ίδιο  ακριβώς τρόπο, σε αντίθεση με τον τρόπο που η σταύρωση απεικονίζεται στην παραδοσιακή χριστιανική τέχνη.
Ο Εβραίος επικεφαλής του αρχαιολογικού τμήματος του Ισραήλ τόνισε  ότι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουν κάποιοι ότι ο Ιησούς δεν υπήρξε  μόνο και μόνο επειδή οι αρχαιολόγοι δεν έχουν βρει φυσικές αποδείξεις γι' αυτόν.
Άλλα λένε, όμως αφήνουν πάντα αμφιβολίες για την ύπαρξη του Θεανθρώπου.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.