Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Οι ελληνικές τράπεζες δανείζουν στους Γερμανούς για να αγοράσουν ελληνικά αεροδρόμια!

 
Freepen.gr - Είναι εντυπωσιακή η ανάδειξη ενός σημαντικού ζητήματος που κάνει ο γνωστός καθηγητής, κ. Κωνσταντίνος Βέργος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook.

Ο κ. Βέργος αναδεικνύει μέσω του αποκαλυπτικού του σχολίου μια εντυπωσιακή πραγματικότητα, ότι ελληνική τράπεζα δανείζει τη γερμανική Fraport για να αγοράσει τα ελληνικά αεροδρόμια, την στιγμή που η χρηματοδοτική κάνουλα είναι κλειστή για τις εγχώριες επιχειρήσεις.

Μια απλή δική μας επισήμανση είναι ότι καθώς η Fraport αποτελεί κρατική εταιρεία, επί του πρακτέου δεν έχουμε ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, αλλά όπως και στην περίπτωση της Cosco, μεταβίβαση ιδιοκτησίας σε άλλο κράτος.

Ο κ. Βέργος σημειώνει:

Καθώς τα χρήματα των ιδιωτικοποιήσεων, ως γνωστόν, για το τιμημα εξαγοράς αεροδρομίων, δεσμεύονται για την αποπληρωμή των πιστωτών, μόνο τα 280 εκ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς την Γερμανική Fraport, θα πάνε σε επένδυση. 

Το υπόλοιπο ποσόν, περιλαμβανομένων των 284 εκ ΕΥΡΩ δανείου της Alpha Bank θα πάει κατευθείαν στις τσέπες των 'μεγαλόψυχων εταίρων μας'. 

Ωραιότατα, παραχωρεί χρήματα η Alpha Bank δηλαδή στους Γερμανούς 'πιστωτες', για όσους δεν το κατάλαβαν...δηλαδή και το ελάχιστο των ΕΓΧΩΡΙΩΝ τραπεζικών ΠΟΡΩΝ κατευθύνεται εκτός Ελλάδος.

freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.