Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Δείτε τις γυναίκες που έριξαν την θανατηφόρα ουσία στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ναμ (ΦΩΤΟ)

NORTHKOREAMALAYSIAKIMCOURT
Κατηγορίες για τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, απαγγέλθηκαν κατά δύο γυναικών.
Οι δύο γυναίκες, η Ντοαν Τι Χουόνγκ από το Βιετνάμ και η Σιτι Αϊάς από την Ινδονησία είναι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκείνες που έριξαν τον θανάσιμο νευροτοξικό παράγοντα στο πρόσωπο του Κιμ στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου.
NORTHKOREAMALAYSIAKIMCOURT
Οδηγήθηκαν σε δικαστήριο κοντά στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, υπό την προστασία των ειδικών δυνάμεων της χώρας. Αν καταδικαστούν, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν την εσχάτη των ποινών.
«Καταλαβαίνω αλλά δεν είμαι ένοχη» δήλωσε στο δικαστήριο η Χουόνγκ, μιλώντας στα αγγλικά.
Πιστεύεται πως η Βόρεια Κορέα βρισκόταν πίσω από την επίθεση, κάτι που η Πιονγάνγκ αρνείται κατηγορηματικά. Όπως σημειώνει το BBC, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ ήταν επικριτής του καθεστώτος του αδελφού του.
Οι δύο γυναίκες θα ξαναοδηγηθούν στο δικαστήριο στις 13 Απριλίου. Όταν συνελήφθησαν δήλωσαν πάντως πως, όπως νόμιζαν, είχαν πληρωθεί για να λάβουν μέρος σε μια τηλεοπτική φάρσα.
Σχετικά με ακόμα έναν ύποπτο που κρατείται. Τπμ Βορειοκορεάτη Ρι Γιονγκ Κολ, ο εισαγγελέας της Μαλαισίας ανακοίνωσε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα απαγγελθούν και σε εκείνον κατηγορίες. «Αυτό» είπε «εξαρτάται από το αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας, που είναι σε εξέλιξη».
Ύποπτοι είναι επίσης ανώτερος αξιωματούχος της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ κι ένας εργαζόμενος στοΝ κρατικό αερομεταφορέα της χώρας. Η Νότια Κορέα πιστεύει πως τουλάχιστον τέσσερις από τους υπόπτους είναι Βορειοκορεάτες κατάσκοποι.
Ποιες είναι οι δύο κατηγορούμενες
Λίγα έχουν γίνει γνωστά για τις δύο γυναίκες που κατηγορούνται για τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ. Ξέρουμε πως έφυγαν από τα σπίτια τους, από διαφορετικές χώρες της Ασίας, και εγκαταστάθηκαν στη Μαλαισία. Η 28χρονη από το Βιετνάμ εργαζόταν στον χώρο της ψυχαγωγίας και η 25χρονη από την Ινδονησία σε ξενοδοχείο που παρείχε υπηρεσίες μασάζ. Η οικογένεια της πρώτης λέει πως έφυγε στα 17 της από το Ανόι και πολύ λίγες φορές γύρισε έκτοτε στο σπίτι της. Πληροφορήθηκε με έκπληξη πως ζούσε στη Μαλαισία.
Η 25χρονη Ινδονήσια συνελήφθη για τον φόνο μαζί με τον 26χρονο Μαλαισιανό σύντροφό της, ο οποίος αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Η ίδια είπε στην πρεσβεία της Ινδονησίας πως συμμετείχε σε τηλεοπτικό ριάλιτι και πληρώθηκε περίπου 90 δολάρια για να ρίξει την ουσία, που νόμιζε πως είναι baby oil, στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.