Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Άθυρα Πέλλας: Ξυλοκόπησε τον σκύλο και χτύπησε την γυναίκα που υπερασπίστηκε το αδέσποτο ζώο

Άθυρα Πέλλας: Ξυλοκόπησε τον σκύλο και χτύπησε την γυναίκα που υπερασπίστηκε το αδέσποτο ζώο
Της Ελένης Ηλιοπούλου

Καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Κουφαλίων Θεσσαλονίκης κατέθεσε το μεσημέρι της  Κυριακής 26 Μαρτίου μια γυναίκα η οποία ξυλοκοπήθηκε από κάτοικο του χωριού Άθυρα Πέλλας όταν προσπάθησε να προστατέψει τον σκύλο που ο συγκεκριμένος άνδρας και γείτονας της μπροστά στο τετράχρονο εγγόνι του πλάκωσε στο ξύλο χτυπώντας το επανειλημμένα με ένα παλούκι.

Το www.zoosos.gr ενημέρωσε η Χριστίνα Καλογιάννη η οποία είναι γραμματέας του συλλόγου «Φιλοζωική Ομάδα Παιονίας» και μας εξήγησε ότι ο σκύλος που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι ένα πλάσμα ηλικίας μόλις 11 μηνών που ο δράστης δεν θέλει επειδή απλώς γαυγίζει ενώ δεν είναι καθόλου επιθετικό και συνυπάρχει μια χαρά ακόμα και με τα παιδιά.
Το ζώο την περασμένη Κυριακή κοιμότανε έξω από το σπίτι της γυναίκας που το φροντίζει και δεν διαθέτει περίφραξη. Μόλις πέρασε από κοντά του ο δράστης αφού το πλησίασε άρχισε να του φωνάζει να του πετάει πέτρες για να το διώξει με αποτέλεσμα ο σκύλος, όπως ήταν επόμενο να ξυπνήσει, και να του γαυγίσει.
Ο 70χρονος δράστης που ήταν μαζί με το εγγόνι του – το οποίο έκανε ποδήλατο – αμέσως πετάχτηκε μέχρι το σπίτι του. Άρπαξε ένα παλούκι και επέστρεψε για να χτυπήσει τον σκύλο, πάνω στον οποίο τελικά έσπασε και το ξύλο που κρατούσε στα χέρια του. Εκείνη τη στιγμή, μόλις κατάλαβε τι συμβαίνει σε βάρος του ζώου, παρενέβη η γειτόνισσα του για να τον αποτρέψει με αποτέλεσμα να δεχτεί την επίθεση του αφού χτύπησε και εκείνη καθώς έφτασε μέχρι την είσοδο του σπιτιού της προκειμένου να την κοπανίσει.
Η επίθεση όμως που δέχτηκε η νεαρή γυναίκα επειδή νοιάστηκε για το ζώο δεν ήταν μόνο σωματική. Η σύζυγος του δράστη, αντί να μαζέψει τον άντρα και να τον αποτρέψει, την χαρακτήριζε «τρελή» επειδή νοιάζεται για το ζώο, ενώ της έλεγε ότι κανείς δεν θα την παντρευτεί επειδή ασχολείται με τα σκυλιά!
Η κοπέλα σοκαρισμένη μετά την επίθεση κάλεσε τους γονείς της σε βοήθεια και στη συνέχεια έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Κουφαλίων Θεσσαλονίκης καθώς είναι το κοντινότερο Α.Τ. στην περιοχής. Έτσι κατέθεσε καταγγελία σε βάρος του γείτονα της για την επίθεση στην ίδια και την κακοποίηση του σκυλιού και στη συνέχεια μετέβη και στο Κέντρο Υγείας Κουφαλιών για την περιποίηση των τραυμάτων της.
Το ζώο όπως μας εξήγησε η κα Καλογιάννη, το εξέτασε την ίδια μέρα κτηνίατρος που πήγε επί τόπου καθώς ο δράστης το είχε χτυπήσει πολλές φορές με το παλούκι και ευτυχώς η κατάσταση του δεν είναι σοβαρή παρά τα χτυπήματα. Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η γραμματέας του συλλόγου «Φιλοζωική Ομάδα Παιονίας» - την οποία και βλέπετε στη σχετική φωτογραφία - το ζώο δεν είναι επιθετικό και το διαπίστωσε και η ίδια πηγαίνοντας στα Άθυρα για να συνδράμει στο θέμα της καταγγελίας μόλις ενημερώθηκε από την παθούσα για το συμβάν.
Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος καθώς ο δράστης κλείστηκε στο σπίτι του για να γλυτώσει το αυτόφωρο και θα δικαστεί και για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας και για την ηθική βλάβη αλλά και για την κακοποίηση του ζώου.
Προφανώς όμως για κάποιους το να γαυγίζει ένα σκυλί – κάτι απολύτως φυσιολογικό για αυτό το είδος ζώου – ισοδυναμεί με «επιθετικό» πλάσμα του οποίου η εξόντωση είναι απαραίτητη… Αυτοί οι κάποιοι όμως σπανίως αναλογίζονται ότι ένας επιθετικός άνθρωπος προς τα ζώα αποτελεί με βεβαιότητα κίνδυνο και για την κοινωνία των ανθρώπων...
 zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.