Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Είστε παντρεμένος; Δείτε τι επίδομα χάνετε Είστε μητέρα; Δείτε τι άδεια χάνετε ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ!


Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται για ακόμα μια φορά κάποια από τα ελάχιστα... θεσμικά δικαιώματα τα οποία έχουν απομείνει για τους εργαζόμενους.

Τι επόμενες μέρες κρίνεται η τύχη για τα επιδόματα γάμου και την άδεια μητρότητας καθώς εκπνέει στις (31/3) η «μετενέργεια» της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι με την «μετενέργεια» κατοχυρώνονται τα τέσσερα επιδόματα που συνοδεύουν τον κατώτατο μισθό (ωρίμανσης - πολυετίας το οποίο έχει σταματήσει να ωριμάζει από 14.2.2012, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας).

Τη Δευτέρα (20/3) αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις, για την υπογραφή Νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και στην οποία αναμένεται να γίνουν σκληρές διαπραγματεύσεις.

Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, ορισμένες επιχειρήσεις καταργούν αυθαιρέτως επιδόματα γάμου, ισχυριζόμενες ότι δεν προκύπτει από πουθενά υποχρέωση του εργοδότη να το καταβάλλει.

Η διαπραγμάτευση γίνεται με «φόντο» το χάσμα θεσμών –κυβέρνησης με την τελευταία να υποστηρίζει την επαναφορά της δυνατότητας της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ,ΣΕΤΕ) να διαμορφώνουν το ύψος του εθνικού κατώτατου μισθού κόντρα στο ισχύον πλαίσιο.

Από την άλλη πλευρά οι θεσμοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη διατήρηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου καθορισμού του κατώτατου μισθού από το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.