Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΙΟΥΦΑ


Η εισπρακτική εταιρία-μαμούθ της οικογένειας Σιούφα

Εκτός από την τοιχογραφία της Στεφανίας, ο πρώην υπουργός άφησε μια «κληρονομιά» και στα δύο του αγόρια, Γιώργο και Μάριο. Μια νομική βιομηχανία, η οποία σήμερα διεκπεραιώνει όλη τη «βρόμικη» δουλειά των τραπεζών και των διαφόρων οργανισμών, δημόσιων και ιδιωτικών, που έχουν φεσωθεί από τους πελάτες τους. Δηλαδή εισπράττουν κάποιο μέρος από τα χρωστούμενα με πιέσεις ή, αν δεν πιάσουν τόπο οι πιέσεις, προχωρούν σε διαταγές πληρωμής, υποθηκεύσεις και στο τέλος πλειστηριασμούς.
Οι δύο γιοι μαζί με τη συνδρομή της μητέρας τους (λέγεται πως έχει τον πρώτο λόγο σε όλες τις αποφάσεις) κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να σαρώσουν σχεδόν το 90% όλης αυτής της αγοράς των κόκκινων δανείων, πραγματοποιώντας τζίρους πολλών εκατομμυρίων, αλλά και ετήσια κέρδη επίσης εκατομμυρίων.
Αυτή η νομική βιομηχανία, λοιπόν, στεγάζεται πλέον σε κτίριο 8.000 τ.μ. στον Ταύρο, που εξωτερικά μοιάζει με φρούριο από άποψης security, και απασχολεί πάνω από 500 άτομα, για τη διεκπεραίωση των εκατοντάδων χιλιάδων φακέλων με τα κόκκινα δάνεια που τους παραδίδουν καθημερινά οι νομικές υπηρεσίες όλων των τραπεζών.
Η περίπτωση των νομικών εργασιών δεν εμπίπτει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κι έτσι ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τη νομική εταιρεία ΣΙΟΥΦΑΣ και Συνεργάτες για δεσπόζουσα θέση. Έτσι, ο ανταγωνισμός, ήτοι άλλα 10-15 δικηγορικά γραφεία που μπήκαν εκ των υστέρων στη συγκεκριμένη δουλειά, απλώς «τρώνε τη σκόνη» της οικογένειας.
Ωστόσο, η κρίση στην αγορά, η άρνηση πληρωμών, το κλείσιμο των αγορών και η επιβολή των capital controls έχουν προκαλέσει βαρύ πλήγμα στη «ναυαρχίδα» των εισπρακτικών εταιρειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες η οικογένεια Σιούφα έχει αναγκαστεί να απολύσει αρκετούς υπαλλήλους της, ενώ άλλοι έχουν παραιτηθεί μην μπορώντας να αντεπεξέλθουν στα εξαντλητικά ωράρια και τις υπερβολικές απαιτήσεις των εργοδοτών τους.

 ekklisiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.