Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Αυτά είπαν Πούτιν και Ερντογάν Άφθονο το ρωσικό χρήμα σε άμυνα και ενέργεια – Η Ελλάδα προτιμά… Ουκρανία

Αυτά είπαν Πούτιν και Ερντογάν

«Η Μόσχα είναι ευχαριστημένη για το γεγονός ότι οι ρωσοτουρκικές σχέσεις αποκαθίστανται με ταχείς ρυθμούς».

Αυτό δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Μόσχα.

Ο «Τσαρ Βλαντ», την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός προτίμησε να κατηγορήσει από την Ουκρανία την Ρωσία για εισβολή στην Ουκρανία, ανέφερε πως καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε οι ρωσο- τουρκικές σχέσεις να περάσουν σ’ ένα επίπεδο αντάξιο των χωρών μας».
Αναφερόμενος στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν με πρωτοβουλία των πρωθυπουργών των δύο χωρών «ώστε να αποκατασταθεί πλήρως σε όλους τους τομείς η συνεργασία αυτή», ενώ τόνισε ότι συνεχίζεται η συνεργασία στον τομέα των επενδύσεων και η υλοποίηση μεγάλων έργων.
Ο Πούτιν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στην Συρία, λέγοντας ότι υπάρχει ένας «αποτελεσματικός διάλογος που βασίζεται στην εμπιστοσύνη»
 «Θεωρώ, ότι σήμερα βασικά στοιχεία στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών έγιναν η αμυντική βιομηχανία, ο ενεργειακός τομέας και άλλοι τομείς», δήλωσε από την πλευρά του ο Ερντογάν.

Στο πλαίσιο αυτό ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως τα σχέδια κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο "Ακουγιού" επιστρέφουν στην κανονική τους ροή και υλοποιούνται όλο και με πιο ταχείς ρυθμούς.
Παράλληλα,  όπως έγινε γνωστό η ρωσική επενδυτική εταιρεία Russian Direct Investment Fund και η τουρκική εταιρεία Renaissance Construction, θα επενδύσουν το ποσό των 200 εκατομμυρίων η καθεμία σε διάφορα έργα στην Ρωσία.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και να συμμετάσχει στην επόμενη Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).
Ο Ερντογάν όμως πρέπει γνωρίζει πως ο Πούτιν για να στηρίξει την Κωνσταντινούπολη θέλει να την ελέγξει ο ίδιος, καθώς στην πολιτική έχουμε να κάνουμε με συμφέροντα γι’ αυτό «τα πάντα ρει και ουδέν μένει».

EL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.