Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

"Κινητικότητα Τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα"

Προβληματισμό προκαλεί η περίεργη ανάρτηση του Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στο Twitter.
«Οι πηγές μου μου αναφέρουν πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντείνει τις παράνομες επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον αριθμό των πρακτόρων τους. Ετοιμάζεται κάτι;», αναφέρει στην ανάρτησή του.


Σημειώνεται πως ο Μποζκούρτ είναι στην ουσία εξόριστος, καθώς διώκεται εδώ και καιρό από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις σχέσεις που φέρεται να έχει με το δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ο Μποζκούρτ ήταν αρθρογράφος και διευθυντής της αγγλόφωνης έκδοσης της εφημερίδας Zaman η οποία πριν από έναν χρόνο στις 4 Μαρτίου 2016 κατελήφθη από αστυνομικές δυνάμεις στα πλαίσια της «καταπολέμησης της παράλληλης δομής του Φετουλάχ Γκιουλέν».

Την ίδια ώρα σημειώνεται, πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται 10 Τούρκοι αξιωματικοί οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα.
Για τους 8 ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί να μην εκδοθούν στην Τουρκία, ωστόσο για τους άλλους δυο δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πολλά στοιχεία, πλην του γεγονότος ότι εισήλθαν στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου από την Ορεστιάδα και έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου στις ελληνικές αρχές.


nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.