Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Οι Ευρωπαίοι είναι σκυλιά που δεν δαγκώνονται μεταξύ τους

 Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Οι Ευρωπαίοι είναι σκυλιά που δεν δαγκώνονται μεταξύ τους
Σε νέες του δηλώσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή, αναφερόμενος στη διπλωματική κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Ολλανδίας, παρομοίασε τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με «σκυλιά» που «δεν δαγκώνονται μεταξύ τους».

Ο λόγος της νέας επίθεσης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οφείλεται στο ότι καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν καταδίκασε την απαγόρευση εισόδου το Σάββατο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ολλανδία, την απέλαση της Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά από την Ολλανδία την Κυριακή τα ξημερώματα και τα επεισόδια που ακολούθησαν μεταξύ διαδηλωτών οπαδών του Ερντογάν και ολλανδικής Αστυνομίας.
«Δεν ειπώθηκε ούτε μια λέξη από τους Ευρωπαίους επειδή δεν δαγκώνει ο ένας τον άλλον», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λογοπαίγνιο με το ρητό «ένας σκύλος δεν δαγκώνει άλλον σκύλο», κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κοτζαελί (Νικομήδεια Βιθυνίας).
Αντιδρώντας και σε δήλωση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε νωρίτερα την Κυριακή, ότι η κυβέρνησή του θα ήθελε να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με την Τουρκία, ο Ερντογάν είπε: «Περίμενε! Πρώτα θα πληρώσεις για ό,τι έκανες».
Ο Ερντογάν επίσης έδωσε και «γραμμή» στους τουρκικής καταγωγής πολίτες τι να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές της Ολλανδίας στις 15 Μαρτίου: «Ξέρετε τι να κάνετε στις εκλογές, δεν ξέρετε;».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε εμφανές παραλήρημα, κάλεσε και τη διεθνή κοινότητα να επιβάλλει κυρώσεις στην Ολλανδία.

 tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.