Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ο συριακός στρατός μπήκε στην Παλμύρα.Μάχες με τους τρομοκράτες μέσα στην πόλη.

FILE PHOTO: Syrian army soldiers stand on the ruins of the Temple of Bel in the historic city of Palmyra, in Homs Governorate, Syria April 1, 2016. REUTERS/Omar Sanadiki/File Photo
Το απόγευμα της Τετάρτης οι εμπροσθοφυλακές του συριακού στρατού άρχισαν να εισέρχονται στην πόλη της Παλμύρας στην επαρχία της Χομς σύμφωνα με στρατιωτική πηγή. Μάχες διεξάγονται τώρα στο εσωτερικό της πόλης στις συνοικίες και οδομαχίες στους δρόμους της μεταξύ του
στρατού και τρομοκρατών της Daesh. Είναι θέμα χρόνου η απελευθέρωση της ιστορικής πόλης της Παλμύρας.
Nωρίτερα ο στρατός με θεματική προέλαση ανακατέλαβε το τρίγωνο,το κάστρο και οροσειρά με στρατηγικά υψώματα κοντά στην πόλη ενώ ήταν στη δυτική είσοδο της αρχαίας πόλης.Aπελευθέρωσε και το χωριό  Al Amria στα βόρεια της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρομοκράτες της ISIS φέρεται να τρέπονται σε άτακτη φυγή και ν΄αποσύρονται από την πόλη.Περισσότερα από 50 συριακά και ρωσικά ελικόπτερα συμμετείχαν αδιάκοπα στην επιχείρηση απελευθέρωση της Παλμύρας τώρα.
To Al Mayadeen  μεταδίδει ότι ο στρατός έχει θέσει υπό τον έλεγχο των πυρών του την πόλη της Παλμύρας…%ce%ba%cf%87%ce%b9%ce%be%ce%b7%cf%87%ce%be%ce%b9%cf%83%cf%87
Το AFP αναφέρει με τη σήμανση έκτακτο ότι ο συριακός στρατός μπαίνει στην Παλμύρα σύμφωνα με το παρατηρητήριο το φιλοαντιπολιτευόμενο.Το (AFP) αναφέρει ότι ο συριακός στρατός μπήκε στην αρχαία πόλη της Παλμύρας αργά την Τετάρτη μετά από σφοδρές μάχες κατά  του ισλαμικού Κράτους όπως λέει το παρατηρητήριο.
« Ο στρατος μπήκε σε δυτική συνοικία της Παλμύρας και έθεσε υπό τον έλεγχό του ένα τμήμα της , » αναφέρει το Syrian Observatory for Human Rights, στο AFP.
« Υπάρχουν μάχες και σκληροί βομβαρδισμοί » που διασχίζουν την πόλη.
Το theduran αναφέρει σε τίτλο άρθρου του  ότι οι συριακές δυνάμεις ‘επιτίθονται στην Παλμύρα’, και η ISIS ‘φεύγει’.Προσθέτει ότι σύμφωνα με μέσα του τύπου ο συριακός στρατός επιτίθεται στην Παλμύρα οδηγώντας τους μαχητές της ISIS εκτός της αρχαίας πόλης.Η τελική απελευθέρωση της Παλμύρας αναμένεται σε λίγες ώρες από τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.