Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Λίβανος: Παραιτήθηκε από τον ΟΗΕ η επικεφαλής της Επιτροπής που κατηγόρησε το Ισραήλ

Λίβανος: Παραιτήθηκε από τον ΟΗΕ η επικεφαλής της Επιτροπής που κατηγόρησε το Ισραήλ

Η επικεφαλής της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για τη Δυτική Ασία (ESCWA) του ΟΗΕ,

Ρίμα Χάλαφ, υπέβαλε την παραίτησή της σήμερα, μετά τις πιέσεις που δέχτηκε, όπως υποστηρίζει η ίδια, από τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, προκειμένου να αποσύρει μια έκθεση που κατηγορούσε το Ισραήλ ότι επιβάλει "καθεστώς απαρτχάιντ" στους Παλαιστίνιους.
Στην ESCWA, που εδρεύει στη Βηρυτό, μετέχουν 18 αραβικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Παλαιστίνη. Την Τετάρτη έδωσε στη δημοσιότητα αυτήν την έκθεση σημειώνοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που ένα όργανο του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για καταπάτηση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.
"Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ μου ζήτησε χθες το πρωί να αποσύρω (την έκθεση), του ζήτησα να το ξανασκεφθεί αλλά επέμεινε. Του υπέβαλα την παραίτησή μου από τα Ηνωμένα Έθνη", είπε η εκτελεστική διευθύντρια της Επιτροπής.
Η έκθεση αυτή κατέληγε στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ "έχει εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς απαρτχάιντ στον παλαιστινιακό λαό, κάτι που ισοδυναμεί με τη διάπραξη εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.
Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς είχε δηλώσει ότι η έκθεση αυτή "δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις του γενικού γραμματέα" Αντόνιο Γκουτέρες.
Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.