Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Έλληνες κυκλοφορούν σαν παράνομοι πρόσφυγες

  Η 25η Μαρτίου είναι η μεγάλη σου ημέρα, κύριε Έλληνα. Έτσι αξιολογείται από την Ιστορία του γένους των Ελλήνων, των νεοελλήνων, για να μη τα μπερδεύουμε τα πράγματα. Άλλο έργο οι αρχαίοι, άλλες κουφάλες αυτές. Το 1821 έγινε ο ξεσηκωμός, που τελικά οδήγησε μετά από επτάμισυ χρόνια στη διαδικασία της ανεξαρτησίας και αφού ο Τούρκος κατακτητής υπέστη τη συντριβή στη ναυμαχία του Ναυαρίνου Δεμένη η Ιστορία μας με τον Τούρκο, αυτόν τον κακό γείτονα, που τυχαίνει να είναι ισχυρώτερος και μεγαλύτερος σε μπούγιο. Η κορυφαία σου γιορτή είναι αυτή του 1821 και η μεγαλύτερή σου καταστροφή εκείνη του 1922. Η αποκαλούμενη Μικρασιατική. Είναι πράγματι η μεγαλύτερη ζημιά που υπέστη το έθνος και ακόμα την πληρώνει.

Τι ξέρει ο Έλληνας, ο μέσος Έλληνας για το ελληνικό 1821; Λέω ελληνικό διότι τέτοιο νταηλίκι ελληνικό είχαν δείξει και οι Σέρβοι, και οι Βούλγαροι, οι οποίοι επίσης, ήταν για αιώνες οθωμανοκρατούμενοι. Διαφορετικό το άχτι των άλλων βαλκανικών λαών, διαφορετικό το ελληνικό.

Λέμε για τους Έλληνες, τους σημερινούς, αν γνωρίζουν τα βασικά περί της Ιστορίας τους. Για τα βασικά της κορυφαίας ημέρας της νεώτερης Ιστορίας, της 25ης Μαρτίου, που αρκετοί τη μπερδεύουν με το... 1940, όπως την 28η Οκτωβρίου την πιστώνουν στο... 1821.

Τα έχουμε δει αυτά. «Τι ξέρετε για την 25η Μαρτίου;» τους ρωτάνε στο δρόμο από διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης και κάποιοι Έλληνες δεν γνωρίζουν, άλλοι λένε για την αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς, και οι περισσότεροι απ’ αυτούς που έχουν αδυναμία να απαντήσουν σωστά, και γελάνε...

Φοβερό, ε; Να μη ξέρεις το όνομα σου και να χαχανίζεις... Όταν δεν γνωρίζεις, και στα χοντρά, τι συνέβη στις 25 Μαρτίου 1821 και στις 28 Οκτωβρίου 1940 είναι σα να 'σαι παράνομος μετανάστης που κυκλοφορεί στην Ελλάδα με πλαστό διαβατήριο, με ψεύτικο όνομα.


 apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.