Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Βλάβη στο αεροσκάφος που θα μετέφερε τη Μέρκελ στο Κάιρο

Mετ” εμποδίων ξεκίνησε η διήμερη περιοδεία της Γερμανίδας καγκελαρίου στη Βόρειο Αφρική.  Το αεροσκάφος που θα μετέφερε τη σιδηρά κυρία της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στον πρώτο της σταθμό, το Κάιρο, παρουσίασε βλάβη,
και σύμφωνα με την εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung», επρόκειτο για ηλεκτρονικό πρόβλημα.
Καθώς δεν υπήρχε αεροσκάφος προς αντικατάσταση, η αναχώρηση της Μέρκελ καθυστέρησε, όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό «Focus». Aπό την πλευρά της, η γερμανική εφημερίδα «Bild» εξηγεί:
«Στις 8:30 το πρωί (ώρα Γερμανίας) το αεροσκάφος έπρεπε να αναχωρήσει με κατεύθυνση το Κάιρο, αλλά δεν έγινε τίποτα. Ο λόγος: τεχνικά προβλήματα παρουσίασε το Airbus (A340, «Theodor Heuss»). Το αεροπλάνο δεν αντικαταστάθηκε γιατί, αυτό που θα μπορούσε να μεταφέρει τη Μέρκελ στην Αίγυπτο δεν ήταν διαθέσιμο αφού επιστρατεύτηκε για να μεταφέρει την υπουργό Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Λετονία».
Στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να έχει σήμερα συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι για την κρίση των προσφύγων, την ασταθή κατάσταση στην περιοχή και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.
Δεύτερος σταθμός της περιοδείας της στη «μαύρη ήπειρο» είναι η Τυνησία την οποία θα επισκεφθεί αύριο.

pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.