Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Σάλος: Βιντεοπαιχνίδι ωθεί τα κοριτσάκια να αυτοκτονήσουν για να γίνουν νεράιδες!


Άνοιξε το γκάζι στην κουζίνα, όλα τα μάτια. Αλλά μην τα ανάψεις, δεν θέλεις να καείς, έτσι δεν είναι; Μετά πήγαινε για ύπνο. Το μαγικό αέριο θα έρθει σε σένα, θα το αναπνέεις καθώς κοιμάσαι και το πρωί όταν ξυπνήσεις, πες ‘Ευχαριστώ Alfeya, έγινα νεράιδα’. Και θα έχεις γίνει μια αληθινή νεράιδα της φωτιάςΈνα «παιχνίδι»- που μόνο παιχνίδι δεν είναι, όπως αποδεικνύεται- το οποίο κυκλοφορεί στο ίντερνετ με οδηγίες προς μικρά κορίτσια για το πώς να γίνουν «νεράιδες της φωτιάς» ανοίγοντας το γκάζι στην κουζίνα, ερευνούν οι ρωσικές αρχές.

Η παρότρυνση μοιάζει με αστείο, βασισμένο σε μια παιδική σειρά με μικρές μάγισσες, καθώς προτείνει στα κορίτσια να ανοίξουν το γκάζι στην κουζίνα και να πουν «τις μαγικές λέξεις». Δεν είναι όμως ούτε παιχνίδι ούτε αστείο και η πιο τρανή απόδειξη είναι η 5χρονη Sofia Ezhova που υπέστη σοβαρά εγκαύματα ακολουθώντας τις «οδηγίες».

Σύμφωνα με το μήνυμα που κυκλοφορεί στα social media, όπως το μεταφέρει η Daily Mail, οι οδηγίες είναι οι εξής: «Τα μεσάνυχτα, όταν όλοι κοιμούνται, σήκω από το κρεβάτι σου και κάνε τον γύρο του δωματίου τρεις φορές. Μετά πες τις μαγικές λέξεις ‘βασίλειο του Alfey, μικρές νεράιδες, δώστε μου τη δύναμη, σας το ζητώ’. Μετά πήγαινε στην κουζίνα ήσυχα, κανείς δεν πρέπει να σε καταλάβει αλλιώς η μαγεία των λέξεων θα χαθεί, άνοιξε το γκάζι στην κουζίνα, όλα τα μάτια. Αλλά μην τα ανάψεις, δεν θέλεις να καείς, έτσι δεν είναι; Μετά πήγαινε για ύπνο. Το μαγικό αέριο θα έρθει σε σένα, θα το αναπνέεις καθώς κοιμάσαι και το πρωί όταν ξυπνήσεις, πες ‘Ευχαριστώ Alfeya, έγινα νεράιδα’. Και θα έχεις γίνει μια αληθινή νεράιδα της φωτιάς».

Η αστυνομία έχει ήδη προειδοποιήσει για το «παιχνίδι» αυτό, ύστερα από καταγγελίες γονέων στην περιοχή Vladimir της Ρωσίας.
 
«Μπορεί να είναι κάποια μορφή ‘suicide game’. Αναζητούμε εκείνους που το διαδίδουν» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι ρωσικές αρχές εκτιμούν πως είναι πιθανό ο πραγματικός στόχος να είναι η πρόκληση πανικού στους γονείς.

Σε μια μηχανή αναζήτησης πάντως, τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν δεκάδες χιλιάδες αναζητήσεις για το «πώς να γίνω νεράιδα».

«Ξύπνησα τη νύχτα και μου ήρθε έντονη η μυρωδιά του γκαζιού. Η κόρη μου, επτά χρονών, είχε μόλις βγει από την κουζίνα και είχε πάει στο δωμάτιό της. Είχε διαβάσει στο ίντερνετ πως έπρεπε να ανοίξει το γκάζι στην κουζίνα για να γίνει νεράιδα. Αν δεν είχα σηκωθεί, η οκταμελής οικογένειά μας δεν θα είχε ξυπνήσει το πρωί…» ανέφερε μια μητέρα.

Η Irina Yarovaya, μέλος της ρωσικής Βουλής, κατήγγειλε πως η νομοθεσία είναι ανεπαρκής σε τέτοια περιστατικά και πως πίσω από το όλο «παιχνίδι» δεν είναι ερασιτέχνες αλλά επαγγελματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.