Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ευτυχώς που υπάρχουν διανοούμενοι "ρατσιστές", που δεν έγιναν Ελληνόφοβοι...


Την εποχή των επαγγελματιών "αντιρατσιστών", της ποινικοποίησης της "πατρίδας", της..."νεκρής ελληνικής" γλώσσας, των "έμφυλων ταυτοτήτων" ως μαθημάτων στην παιδεία, της εκκλησίας των ΜΚΟ -θαυμάσια ανάλυση από τον Θύμιο Παπανικολάου Μ.Κ.Ο.: Οι ομάδες κρούσης του σύγχρονου φασισμού- και της "φιλανθρωπίας" παράνομων μεταναστών -χωρίς το αζημίωτο, φυσικά-, των "ανοικτών συνόρων", της θεοποίησης της "κοινωνίας των πολιτών"-Σόρος... με τους εγχώριους "διανοούμενους" ως ζήτουλες κι ευρωλιγούρηδες, εξαρτημένους από ένα "ευρωπαϊκό πρόγραμμα", την απάντηση έδωσε χθες ο Ιταλός καθηγητής, τραγουδοποιός, διανοούμενος, αριστερός Roberto Vecchioni.
Μιλώντας στους σπουδαστές του Λυκείου Cotugno dell’Aquila, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, παρουσιάζοντας το τελευταίο του βιβλίο "Non importa quanto si vive ma con quanta luce dentro" (Δεν έχει σημασία πόσο ζεις, αλλά πόσο φως έχεις μέσα), τα είπε όλα με τη φράση: «Αγαπήστε τα Ελληνικά και θα κατανοήσετε τη ζωή».
Μιλώντας για το βιβλίο του “Il mercante di luce” (Ο έμπορας του φωτός), τόνισε: «Αν δεν έχεις μελετήσει τα αρχαία Ελληνικά, θα κάνεις χιλιάδες πράγματα στη ζωή, αλλά δεν θα μάθεις ποτέ το γατί το κάνεις. Θα αρκεστείς μόνον στο πως».
Ο Roberto Vecchioni, ευτυχώς δεν γνωρίζει και σίγουρα δεν θα τον γνωρίζει ο Φίλης κι ο κάθε Φίλης, αυτά τα μορμολύκεια της κοσμοπολίτικης εγχώριας "αριστεράς", γιατί έκλεισε τη διάλεξη-διάλογο με τους σπουδαστές, με το εξής καταπληκτικό: «Σ' αυτούς που σας λένε: "Σε τι χρησιμεύουν τα αρχαία Ελληνικά; Είναι μια νεκρή γλώσσα που δεν την μιλούν πλέον, τι μετράει να την μελετήσεις; Εσείς απαντήστε χωρίς φόβο "Τι ξέρεις εσύ που δεν την μελέτησες;". Αν δεν έχεις μελετήσει τα αρχαία Ελληνικά, θα κάνεις χιλιάδες πράγματα στη ζωή, αλλά δεν θα μάθεις ποτέ το γατί το κάνεις. Θα αρκεστείς μόνον στο πως το κάνεις».

Την εποχή της παγκοσμιοποίησης, της κυριαρχίας του 4ου Ράιχ, σε μια Ευρώπη εμπόρων όπλων και με νεκρή της ελληνική "διανόηση", αλλά και την εκκλησία που στοχεύει τα κονδύλια των επιχορηγήσεων και την παγκόσμια εκκλησία (όπως την παγκόσμια κυβέρνηση), διανοούμενοι σαν τον Roberto Vecchioni, είναι οι σπίθες μιας φωτιάς που μπορεί να φέρουν την ελπίδα.
Ας τον απολαύσουμε να ερμηνεύει Fabrizio De André: "Bocca Di Rosa
 
 Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.