Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Εξελίξεις με Βακάκη: Ποιος ο λόγος που παραιτήθηκαν οι εμπειρογνώμονες. Τι φοβούνται, τι ψάχνουν


Ποιος ο λόγος που οι εμπειρογνώμονες του τροχαίο με Βακάκη παραιτήθηκαν;...

Η αναζήτηση για τα αίτια του τροχαίου που συγκλόνισε το πανελλήνιο με θύματα μια μητέρα με το παιδί της και το γιο του Βακάκη, δεν έχει σταματημό


Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται ότι αιτία του τροχαίου είναι το σκάσιμο του πίσω δεξιού λάστιχου που άρχισε να χάνει αέρα ένα χιλιόμετρο πριν το σημείο τροπής.

Ωστόσο οι αξιωματικοί της Τροχαίας δεν είναι ακόμη σε θέση να πουν με βεβαιότητα γιατί το λάστιχο στο 82,4 χιλιόμετρο άρχισε να ξεφουσκώνει.

Έφταιγε η υπερθέρμανση λόγω παλαιότητας ή κάποιο αντικείμενο που βρέθηκε στον δρόμο;

Την περασμένη Δευτέρα η Εισαγγελία Θηβών διόρισε δυο εμπειρογνώμονες από τη Βοιωτία προκειμένου να ασχοληθούν με τη μοιραία Porsche και να αποφανθούν για το πώς συνέβη το τροχαίο.

Ο διορισμός τους κράτησε λίγες ώρες γιατί ο ένας ζήτησε να παραιτηθεί, όπως και έγινε, ενώ ο δεύτερος ενεπλάκη σε τροχαίο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Έτσι λοιπόν επελέγησαν να τους αντικαταστήσουν δυο άλλοι εμπειρογνώμονες από την Αθήνα.

Παράλληλα, δυο ακόμη θα ασχοληθούν με τον αυτοκινητόδρομο, σε ότι έχει να κάνει με το οδόστρωμα, ακόμη και με το πάρκινγκ και τις τουαλέτες.

Ψάχνουν, δηλαδή, να δουν αν το πάρκινγκ και οι τουαλέτες στο 83,6ο χιλιόμετρο κατασκευάστηκαν με τις προδιαγραφές που ορίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σε αυτό το κομμάτι θα υπάρξει συνεργασία των εμπειρογνώμων προκειμένου να διαπιστώσουν γιατί στο 82,4ο χιλιόμετρο, δηλαδή ένα χιλιόμετρο πριν σκάσει το πίσω δεξιό λάστιχο της μαύρης Porsche 911 S, άρχισε να χάνει αέρα.

Πληροφορίες, λένε ότι δύο είναι τα ενδεχόμενα: το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι το αυτοκίνητο του «Mr Jumbo» εισήχθη με τα συγκεκριμένα ελαστικά, τα οποία φορούσε το αυτοκίνητο πάνω από μια δεκαετία, ήταν χειμερινά και συνεπώς ιδιαίτερα καταπονημένα και ακατάλληλα και σε συνδυασμό με την υψηλή ταχύτητα, η οποία ξεπερνούσε τα 250 χιλιόμετρα την ώρα, άρχισαν να διαλύονται.

Έτσι, μέσα σε ένα χιλιόμετρο το πίσω λάστιχο έχασε όλο τον αέρα και στη συνέχεια καταστράφηκε με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μπει πλαγιολισθαίνοντας και με τρομακτική ταχύτητα στο πάρκινγκ.

Το δεύτερο ενδεχόμενο που ερευνάται είναι να πάτησε κάτι στον δρόμο και προοδευτικά να άρχισε να ξεφουσκώνει μέχρι να καταστραφεί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.