Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Μέσα στα επόμενα χρόνια οι πρώτοι εμπορικοί κβαντικοί υπολογιστές!


Η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει στην αγορά τέτοια συστήματα συντομότερα απ' όσο αρχικά υπολόγιζε.
Μέσα στα επόμενα χρόνια η IBM εκτιμά ότι όχι μόνο θα μπορεί να κατασκευάζει μαζικά κβαντικούς υπολογιστές, αλλά και να διαθέτει εμπορικά τους πρώτους τέτοιους, που θα ονομάζονται IBM Q. Φυσικά, δεν θα αφορούν τους οικιακούς χρήστες, αλλά θα προορίζονται για επιχειρήσεις και μεγάλους οργανισμούς

Επιπλέον, η εταιρεία έχει δημιουργήσει το κατάλληλο API, που επιτρέπει σε όσους developers το επιθυμούν να μελετήσουν τον κβαντικό υπολογιστή των πέντε cubit, που είναι ήδη προσβάσιμος μέσω σχετικής cloud υπηρεσίας της. Αργότερα μέσα στον τρέχοντα χρόνο, η IBM σκοπεύει μάλιστα να διαθέσει και ένας πλήρες SDK, ώστε να διευκολύνει την ανάπτυξη κβαντικού λογισμικού.

"Το πλάνο της IBM για τη δημιουργία πρακτικών κβαντικών υπολογιστών βασίζεται σε μια ολιστική προσέγγιση με στόχο την ανάπτυξη όλων των μερών του συστήματος. Η IBM θα αξιοποιήσει τη βαθιά τεχνογνωσία της επάνω στα ημιαγώγιμα qubits, την ενσωμάτωση σύνθετων συστημάτων υψηλών επιδόσεων και την προσαρμόσιμη νανολιθογραφία, με στόχο να συμβάλει στην εξέλιξη των δυνατοτήτων της κβαντομηχανικής."


Παρά τις παραπάνω ανακοινώσεις πάντως, η εταιρεία δεν προέβη στην αποκάλυψη περισσότερων λεπτομερειών σχετικά με την διαθεσιμότητα και την τιμολόγηση των πρώτων της εμπορικών κβαντικών υπολογιστών, όμως εκτιμάται ότι αυτοί θα κοστίζουν περίπου $15 εκατομμύρια ο κάθε ένας.


gr.pcmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.