Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Χρησιμοποιείτε το Κινητό σας στο Κρεβάτι πριν Κοιμηθείτε; Μόλις Δείτε ΤΙ μπορεί να Πάθετε…ΔΕΝ θα το Ξανακάνετε!


3 Σοβαροί Λόγοι που πρέπει να σταματήσουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να χρησιμοποιούμε το Κινητό μας πριν τον Ύπνο!

Οι περισσότεροι άνθρωποι περνάνε αρκετό χρόνο το βράδυ στο κινητό τους πριν πέσουν για ύπνο. Μιλάνε λίγο με φίλους, παίζουν λίγο candy crush και ρίχνουν μια γρήγορη ματιά στις προβλέψεις του καιρού για την επόμενη μέρα. Όλα αυτά φαίνονται φυσιολογικά και ασφαλή.

Ωστόσο, όσο αυξάνεται η χρήση των smartphone, τόσο αυξάνονται και οι έρευνες πάνω σε αυτά και τα αποτελέσματα τους δεν δείχνουν καλά για το σώμα μας. Η ακτινοβολία των κινητών είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα για το οποίο μιλάνε πολλοί, αλλά δεν είναι το μόνο θέμα που πρέπει να μας ανησυχεί.

Το “μπλε φως” που παράγουν τα κινητά έχει συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας. “Είναι μέρος του πλήρους φάσματος του φωτός, το οποίο σημαίνει ότι βρισκόμαστε εκτεθειμένοι σε αυτό με το φως του ήλιου καθημερινά.

Ωστόσο, η νυχτερινή έκθεση σε αυτό το φως, το οποίο παράγεται σε υψηλά επίπεδα από τα smartphone, τα tablet, τα λάπτοπ και άλλες συσκευές με οθόνη LED, μπορεί να καταστρέψει την όρασή μας. Επίσης, καταστέλλει την παραγωγή μελατονίνης, κάτι το οποίο διαταράσσει τον ύπνο”

Η χρήση του smartphone κατά την διάρκεια της νύχτας έχει συνδεθεί με τα τρία παρακάτω προβλήματα:

1. Βλάβη στα μάτια

Η έκθεση στο “μπλε φως” την νύχτα έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να καταστρέψει τον αμφιβληστροειδή και να προκαλέσει εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας. Ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας είναι η απώλεια της κεντρικής όρασης ή της ικανότητας να δείτε τι έχετε ακριβώς μπροστά σας.



Και η εμφάνιση καταρράκτη μπορεί να συνδέεται με την έκθεση στο μπλε φως. Ένας γιατρός συνάντησε 35χρονους με θολά μάτια με καταρράκτη, όμοια με 75χρονου. Ο γιατρός πιστεύει ότι η χρήση των smartphone είναι η ρίζα του προβλήματος, αλλά πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα.

2. Απώλεια ύπνου
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το “μπλε φως” διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης. Η μελατονίνη είναι η ορμόνη που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου του σώματος. Χωρίς έναν σωστά ρυθμισμένο κύκλο ύπνου, δεν κοιμάστε όσο χρειάζεται. Η έλλειψη ύπνου ή οι διαταραγμένοι κύκλοι ύπνου σχετίζονται με ένα σωρό προβλήματα υγείας, ανάμεσα τους:

-Καρδιακή νόσος και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα
-Πιο αργά αντανακλαστικά
-Προβλήματα στην ανάκληση μνήμης
-Κατάθλιψη
-Γερασμένο δέρμα
-Αύξηση βάρους

3. Υψηλότερος κίνδυνος για καρκίνο

Η αυξημένη ποσότητα φωτός τη νύχτα και τα επακόλουθα προβλήματα ύπνου συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο. Ισχύει ιδιαίτερα για τους καρκίνους του στήθους και του προστάτη. Η μελατονίνη, η οποία καταστέλλεται από το “μπλε φως”, είναι επίσης αντιοξειδωτική ουσία και έχει αποδειχτεί ότι είναι αποτελεσματική στην φυσική καταπολέμηση του καρκίνου.

Βασικά, η μελατονίνη βοηθά το σώμα να πολεμήσει τον καρκίνο και το “μπλε φως” μειώνει την παραγωγή της. Η διατάραξη της παραγωγής μελατονίνης για μια φορά δεν θα αποτελούσε πρόβλημα, αλλά κάποιοι χρησιμοποιούν τα κινητά τους για ώρες το βράδυ πριν πέσουν για ύπνο. Το κάνουν κάθε μέρα του χρόνου. Με τον καιρό συσσωρεύεται και δημιουργούνται τα παραπάνω προβλήματα.

Για να μάθετε περισσότερα για το πώς η χρήση smartphone επηρεάζει το σώμα, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω ενημερωτικό διάγραμμα του Tech Insider.



Αυτή η απίθανη εφαρμογή απομακρύνει το “μπλε φως” από το κινητό σας ώστε να είναι ασφαλέστερο να το χρησιμοποιείτε την νύχτα.

Δοκιμάστε την!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.