Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Σύμμαχοι του Ιράν ίδρυσαν ταξιαρχία… ελευθέρωσης Γκολάν!

Μπορεί να ακούγεται λίγο γελοίο και να θυμίζει τις αλήστου μνήμης δυνάμεις που έφτιαχνε ο Σαντάμ Χουσεΐν για να καταλάβει υποτίθεται την Ιερουσαλήμ, όμως στ σημερινή συγκυρία η ίδρυση Ταξιαρχίας Απελευθέρωσης του Γκολάν (Golan Liberation Brigade) θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι έχει βαθύτερο νόημα και σίγουρα διπλωματική αξία.

Τη δύναμη ίδρυσε ιρακινή πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από τους Ιρανούς «Φρουρούς της Επανάστασης», η Harakat al Nujaba και όπως ανέφερε εκπρόσωπό της, θα μπορούσαν να βοηθήσουν το συριακό καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ να καταλάβει τα Υψίπεδα του Γκολάν, πολύ κοντά στη Δαμασκό, μια περιοχή την οποία κατέχουν οι Ισραηλινοί από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967.
Εκ πρώτης όψεως μοιάζει εξαιρετικά απειλητική η αναφορά, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να εννοεί το τμήμα αυτό των Υψιπέδων που ανήκει στη Συρία και ελέγχεται σήμερα από αντικαθεστωτικούς. Και μόνο όμως η προσέγγιση στην περιοχή δυνάμεων τόσο στενά συνδεδεμένων με το Ιράν (μαζί με τη Χεζμπολάχ) αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους Ισραηλινούς που έχουν προειδοποιήσει με την ανάληψη αποφασιστικής στρατιωτικής δράσης.
Φαίνεται πως η επιχείρηση αυτή πλησιάζει χρονικά, οπότε οι πάντες στην ευρύτερη περιοχή θα τεθούν σε κατάσταση συναγερμού, καθώς πολλά θα μπορούσαν να προκύψουν, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ιρανοί θα προσπαθήσουν να στείλουν φιλικές προς αυτούς δυνάμεις στο Γκολάν…

 defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.