Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Παραλήρημα για τρομοκράτες και πράκτορες από Ερντογάν! Δεν του άρεσε το γερμανικό χαστούκι

A handout photo made available by the Turkish President Press office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan. EPA/TURKISH PRESIDENT OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον της Γερμανίας, κατηγορώντας τις γερμανικές αρχές ότι “παρέχουν καταφύγιο σε τρομοκράτες”.
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Die Welt, που έχει τουρκική και γερμανική υπηκοότητα κι ο οποίος προφυλακίστηκε στην Τουρκία, είναι Κούρδος αυτονομιστής και ταυτόχρονα “Γερμανός πράκτορας”.
Οι γερμανικές αρχές πρέπει “να δικαστούν, καθώς βοηθούν και παρέχουν καταφύγιο σε τρομοκράτες” κατήγγειλε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε μια ομιλία που εκφώνησε στην Κωνσταντινούπολη, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την ακύρωση στη Γερμανία των συγκεντρώσεων υπέρ του, όπου επρόκειτο να παραστούν Τούρκοι υπουργοί.
«Παράλογες» χαρακτήρισε το γερμανικό ΥΠΕΞ τις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου Ερντογάν περί κατασκοπείας του δημοσιογράφου της Die Welt

«Παράλογες» χαρακτήρισε το Βερολίνο τις κατηγορίες του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος χαρακτήρισε Κούρδο αυτονομιστή και «Γερμανό πράκτορα» τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, που έχει τουρκική και γερμανική υπηκοότητα κι ο οποίος προφυλακίστηκε από τις τουρκικές αρχές με την κατηγορία της «τρομοκρατικής» προπαγάνδας.

«Δεν συνελήφθη επειδή ήταν ανταποκριτής της Die Welt», δήλωσε νωρίτερα ο Ερντογάν σε μια τελετή απονομής βραβείων στην Κωνσταντινούπολη. «…Αλλά επειδή αυτό το άτομο κρυβόταν στην γερμανική πρεσβεία ως μέλος του PKK και ως ένας Γερμανός πράκτορας επί ένα μήνα. Όταν τους ζητήσαμε να μας τον παραδώσουν για να τον δικάσουμε, αυτοί αρνήθηκαν», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Αυτό είναι παράλογο», ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε βραδινή του ανακοίνωση.
Σήμερα η ένταση μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας συνέχισε να κλιμακώνεται έπειτα από ακυρώσεις μιας σειράς πολιτικών συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Ερντογάν στην Γερμανία, εξέλιξη που προκάλεσε την οργή του Τούρκου προέδρου.
ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – Τουρκία/Κωνσταντινούπολη 03/03/2017 22:03
http://mignatiou.com/2017/03/den-arese-to-germaniko-chastouki-ston-erntogan-paralirima-gia-tromokrates-ke-praktores/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.