Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Τείχος στα σύνορα με τη Συρία σήκωσε η Τουρκία

sirmatoplegmataΤείχος από τσιμεντένια μπλοκ πάχους δυο μέτρων, συρματοπλέγματα και ξυράφια στην κορυφή ανήγειρε η Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία, όπως μεταδίδει με την Deutsche Welle που επικαλείται δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Έχει μήκος 290 μέτρα, από τα συνολικά 511 που έχουν προγραμματιστεί, και ύψος τριών μέτρων, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Ο επικεφαλής της κρατικής κατασκευαστικής εταιρείας ΤΟΚΙ, που υλοποιεί το έργο σε συνεργασία με τα τουρκικά υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών, δήλωσε ότι αυτό εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων στις επαρχίες Χατάι, Κιλίς, Σανλιούρφα, Μαρντίν, Σιρνάκ και Γκαζιαντέπ.

Ο τρόπος κατασκευής του τείχους θα επιτρέψει στο μέλλον τη μεταφορά του σε άλλο μέρος εφόσον κάτι τέτοιο χρειαστεί και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, σύμφωνα με τον επικεφαλής.

Ωστόσο, η κατασκευή του τείχους που ξεκίνησε το 2014 καταγγέλλεται από διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η οργάνωση Human Rights Watch.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα ρεπορτάζ, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό σιωπηλή για τις επιπτώσεις του τείχους για τη ζωή των προσφύγων, αφού θεωρείται ότι με αυτό θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο η ροή μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.