Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πάτρα: ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΕ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΡΟΜΑ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΗΣΤΕΨΕΙ - ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΠΕΣΕΙ ΜΕ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΔΡΟΝΙΑ ΦΩΤΟΣ


Στο στόχαστρο οργανωμένων επιθέσεων βρίσκεται το τελευταιό διάστημα Μίνι Μάρκετ επί της οδού Ηρακλέους στην Εγλυκάδα Πατρών...

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, το βράδυ της Παρασκευής, ομάδα περίπου 20 ανηλίκων Ρομά, έκαναν έφοδο στο κατάστημα πετώντας πέτρες με κίνδυνο να τραυματιστεί ο ιδιοκτήτης του Μίνι Μάρκετ.

Λίγα λεπτά μετά την φυγή των ανήλικων δραστών, την εμφάνιση του έκανε ενήλικας ομοεθνής τους, που έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, επιχείρησε να κλέψει. Ο ιδιοκτήτης έχοντας ξεπεράσει το αρχικό σοκ της πρώτης επίθεσης, κατάφερε και απώθησε τον άνδρα και κάλεσε την Αστυνομία.

Σε επικοινωνία που είχε το tempo24.gr, μαζί του μετά και νέο περιστατικό, κατήγγειλε πως ήταν για αρκετή ώρα στην αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.





Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η γυναίκα του ιδιοκτητή τραυματίστηκε στο κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια, όταν αντέδρασε σε "έφοδο" και πάλι ανήλικων ρομά που μπήκαν στο μαγαζί και επιχείρησαν να κλέψουν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Η γυναίκα στην προσπάθεια της να καταδιώξει τους δράστες, παρασύρθηκε από αυτούς στο δρόμο..







Στις αρχές του μήνα, το Μίνι Μάρκετ δέχθηκε καταδρομική επίθεση από ανήλικους. Τότε και πάλι ομάδα παιδιών η ηλικία των οποίων δεν ξεπερνούσε τα 12 έτη κρατώντας σακούλες στα χέρια, έφτασαν έξω από το κατάστημα και στη συνέχεια ένα κορίτσι δεν διστάσε να μπει στο εσωτερικό του και με αστραπιαίες κινήσεις να αρπάξει μπουκάλια αναψυκτικών και να τραπεί σε φυγή.

Σειρά πήραν οι συνεργοί της, που έδρασαν με τον ίδιο τρόπο,μπροστά στα έκπληκτα μάτια του υπαλλήλου του καταστήματος.





Τον Νοέμβριο του 2016, το κατάστημα είχει μπει στο στόχαστρο και πάλι ανηλίκων Ρομά, οι οποίοι επιτέθηκαν με ξύλα και καδρόνια, με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του ιδιοκτήτη, που είχε καταφέρει να απομακρύνει τους δράστες μόνος του!



Τους τελευταίους μήνες όπως είχε αναδείξει σε πρόσφατο ρεπορτάζ το tempo24.gr, εκτός από τα περιστατικά παραβατικότητας, έχει επιστρέψει στην περιοχή και ο εφιάλτης της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών σε κοινή θέα, καθ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες παρά τις διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις για απομάκρυνση του καταυλισμού των Ρομά από τον Ριγανόκαμπο, που όπως καταγγέλλουν αποτελεί «πηγή του κακού», δηλώνουν ανασφαλείς και καλούν τους αρμόδιους φορείς και τις αρχές, να αναλάβουν ενεργό ρόλο.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.