Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Απαγόρευση θρησκευτικών συμβόλων στους χώρους εργασίας

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Απαγόρευση θρησκευτικών συμβόλων στους χώρους εργασίας

Απόφαση σοκ του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

«Ένας εσωτερικός κανόνας μία επιχείρησης που απαγορεύει στους εργαζόμενους να φορούν εμφανή πολιτικά, φιλοσοφικά και θρησκευτικά σύμβολα δεν συνιστά ευθεία διακριτική μεταχείριση» σύμφωνα με την απόφαση.

Με απόφαση του το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκρινε ότι οι εργοδότες μπορούν να απαγορεύουν στους υπαλλήλους τους να φορούν εμφανή θρησκευτικά σύμβολα.
Η απόφαση βγήκε έπειτα από προσφυγή δύο γυναικών, οι οποίες απολύθηκαν από την εργασία τους διότι αρνήθηκαν να βγάλουν τις μαντίλες τους. , Αυτή είναι και η πρώτη απόφαση για το θέμα της ισλαμικής μαντίλας στον χώρο εργασίας.
«Ένας εσωτερικός κανόνας μίας επιχείρησης που απαγορεύει στους εργαζόμενους να φορούν εμφανή πολιτικά, φιλοσοφικά και θρησκευτικά σύμβολα, δεν συνιστά ευθεία διακριτική μεταχείριση», αναφέρεται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

«Ωστόσο, απουσία τέτοιου κανόνα, η βούληση ενός εργοδότη να λάβει υπόψη τις επιθυμίες ενός πελάτη, σύμφωνα με τις οποίες αυτός δεν θέλει πλέον να του παρέχονται υπηρεσίες από εργαζόμενη που φορά ισλαμική μαντίλα, δεν μπορεί να θεωρηθεί επαγγελματική προϋπόθεση δυνάμενη να αποκλείσει την ύπαρξη δυσμενούς διάκρισης», αναφέρεται στην απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.