Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

«Ιδιαίτερα βίαιοι» οι απαγωγείς του επιχειρηματία στα Πατήσια – Τον έλουσαν με εύφλεκτο υλικό


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών κακοποιών που απήγαγαν, χθες το βράδυ, 41χρονο επιχειρηματία από το σπίτι του στα Πατήσια.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά από την Αστυνομία, τρεις άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους είχαν στήσει ενέδρα περίμενοντας τον ιδιοκτήτη φορολογικού γραφείου και εκπρόσωπο εταιρείας να εμφανιστεί.
Ο επιχειρηματίας με το που βγήκε από το τζιπ του και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του δέχθηκε την επίθεση. Οι δράστες, αφού τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στα γραφεία της επιχείρησής του στον Αλιμο, πήραν 120.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο και τον άφησαν ελεύθερο
Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται στους αστυνομικούς οι δράστες τον περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό και τον απείλησαν πως θα τον κάψουν ζωντανό αν δεν τους αποκάλυπτε πού είχε χρήματα.
Στη συνέχεια, τον υποχρέωσαν πάλι υπό την απειλή των όπλων να μπει στο τζιπ ιδιοκτησίας του και μετέβησαν στα γραφεία της εταιρείας του στον Άλιμο, ενώ ένα άλλο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε συνεργός τους τους ακολουθούσε.

Στον Άλιμο, αφού ακινητοποίησαν τον φύλακα της εταιρείας και μια υπάλληλο που βρίσκονταν εκεί, υποχρέωσαν τους τρεις ομήρους να ανοίξουν δύο χρηματοκιβώτια τα οποία άδειασαν, παίρνοντας περίπου 125.000 ευρώ. Στη συνέχεια επιβίβασαν τον επιχειρηματία και τους άλλους δύο υπαλλήλους στο αυτοκίνητο του επιχειρηματία και πήγαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην οδό Κηφισού συγκεκριμένα, όπου τους άφησαν ελεύθερους.
Οι τρεις τους κατευθύνθηκαν σε ένα καφέ της περιοχής ζητώντας βοήθεια. Η γυναίκα που τους είδε ξαφνιάστηκε και αμέσως έσπευσε να τους βοηθήσει. Σύμφωνα με μαρτυρία της ίδιας στο protothema.gr, δύο άντρες και μια γυναίκα λίγο μετά τις οκτώ μπήκαν στο μαγαζί της. Ο ένας άντρας ήταν με δεμένα τα χέρια και ήταν και εκείνος που της εξιστόρησε τι είχε συμβεί. Η γυναίκα αφού πρώτα του έκοψε τις ταινίες με τις οποίες ήταν δεμένα τα χέρια του, του έδωσε το τηλέφωνο ώστε να καλέσει την Αστυνομία.
Την ίδια ώρα 300 μέτρα πιο κάτω οι δράστες έβαζαν φωτιά στο ΙΧ τους και το τζιπ του 41χρονου επιχειρηματία ώστε να καλύψουν τα ίχνη τους. Το τζιπ του επιχειρηματία και το αυτοκίνητο των δραστών, οι οποίοι είχαν γίνει άφαντοι και αναζητούνται, λίγο αργότερα, βρέθηκαν καμμένα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, στις οδούς Μαραθώνος και Σεβαστείας.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ: Πρόκειται για βίαιους κακοποιούς
«Πρόκειται για σκληρούς και ιδιαίτερα βίαιους κακοποιούς. Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, ενώ η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν πρόκειται για τη γνωστή συμμορία που «χτυπάει» χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων» τονίζει την ίδια ώρα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, από αστυνομικές πηγές, οι τρεις κακοποιοί μιλούσαν σπαστά ελληνικά και η πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι πρόκειται πιθανότατα περί αλλοδαπών.

 eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.