Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Δε χάνεις το λίπος από την κοιλιά παρόλο που γυμνάζεσαι; Υπάρχει εξήγηση


Ποιο είναι το πιο επίμονο πράγμα σ' αυτή τη ζωή; Τι δεν υποχωρεί με τί-πο-τα όσο κι αν προσπαθείς για το αντίθετο;

Ποιος απαιτεί από σένα επαναλαμβανόμενες, καθημερινές κι επίπονες θυσίες και αυστηρή στοχοπροσήλωση με την υπόσχεση πως σε λίγο καιρό τα πράγματα θα είναι καλύτερα;
Ποιος Μάκης καλή μου; Για την κοιλιά που δεν πέφτει σου μιλάω. Άκου "Μάκης".
Καταθέτω το πρόβλημα για να συννενοηθούμε. Όσες ώρες κι αν τη ροκανίσεις στο γυμναστήριο, όσο τρέξιμο κι αν ρίξεις στο διάδρομο, όσο αδερφές ψυχές κι αν έχετε γίνει με τη δασκάλα του πιλάτες, το λίπος κι ό,τι άλλο σε πρήζει παραμένει ανυποχώρητο γύρω από την κοιλίτσα. Το πιάνεις με τα δαχτυλάκια σου και το κουνάς πάνω κάτω (χειρονομία αυτοτιμωρίας). Γιατί η άτιμη είναι ακόμα εκεί, στρουμπουλή κι αγέρωχη; Τι αμαρτίες πληρώνεις;

Ίσως μία ή περισσότερες από τις παρακάτω:

Είσαι στρεσαρισμένη
Εσύ μπορεί να πιστεύεις πως το άγχος που σου προκαλεί η δουλειά σ' αδυνατίζει γιατί ξεχνάς να φας, αλλά η αλήθεια είναι πολύ πιο σκληρή και δυσάρεστη. Όχι, το στρες δεν κάνει πουθενά καλό. Επηρεάζει τα επινεφρίδια, τα οποία εκκρίνουν όλες εκείνες τις ορμόνες που αυξάνουν την ευαισθησία του σώματος και επιτρέπουν αποθήκευση λίπους γύρω από την κοιλιά. Επίσης, όταν δεν τρως επειδή δεν προλαβαίνεις και άρα λιγότερο απ' ό,τι πρέπει, δεν θα χάνεις απαραίτητα πόντους από το στομάχι, προηγούνται άλλες περιοχές. Μακάρι να ήταν όλα τόσο εύκολα.

Κάνεις ένα σκασμό κοιλιακούς
Οι πολλοί κοιλιακοί θα ενδυναμώσουν τον κορμό σου, αυτό ασυζητητί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάψουν το λίπος. Τα ροκανίσματα και η σανίδα δεν είναι από εκείνες τις ασκήσεις που κατεβάζουν τις θερμίδες. Το κοιλιακό λίπος θέλει κίνηση κι όχι στατικότητα, δηλαδή αερόβια, άρσεις θανάτου, βαθιά καθίσματα, pushups. τέτοια κουραστικά πράγματα.

Τρως πολύ επεξεργασμένες τροφές
Το να ξεκινήσεις με γάλα- κουάκερ, να συνεχίσεις με τοστ-σαλάτα και να κλείσεις την ημέρα με μία σακούλα πατατάκια ξέρεις πώς λέγεται; Τρύπα στο νερό. Τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως είναι τα τσιπς, τα κατεψυγμένα γεύματα και τα αναψυκτικά ευθύνονται για το 90% των περιπτώσεων παχυσαρκίας αυτή τη στιγμή στην Αμερική, κι όχι μόνο.

Το μπερδεύεις με κάτι άλλο
Δεν είναι λίπος, αλλά (χρόνιο) φούσκωμα, το οποίο έρχεται και φεύγει, ειδικά σε μας τις γυναίκες. Τα αίτια, πολλά: Περίοδος, ωορρηξία, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (ένα πιάτο φακές αρκεί καμιά φορά), δυσανεξία στη λακτόζη, κοιλιοκάκη κοκ. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να παρατηρείς το σώμα σου και τις αντιδράσεις του, να βρεις τι φταίει και να σταματήσεις να στεναχωριέσαι επειδή σήμερα πετάει λίγο η κοιλιά ενώ χθες δεν πέταγε.

Δεν καταναλώνεις πολλή πρωτεΐνη
Οι έρευνες το επιβεβαιώνουν κατ' επανάληψη. Μια διατροφή υψηλή σε (άπαχη) πρωτεΐνη διπλασιάζει την απώλεια λίπους στην κοιλιά. Οι διαιτολόγοι δεν βασίζουν τυχαία γεύματα ολόκληρα σε κοτόπουλα, ανάλατους ξηρούς καρπούς, ψάρια και άπαχα τυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.