Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Σε δίκη για εμπρησμό, πήρε φωτιά το παντελόνι του δικηγόρου υπεράσπισης


Μαϊάμι, στην Κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ της Φλόριντας,     δικαστές και ένορκοι σε δίκη για εμπρησμό, είδαν έκπληκτοι να τυλίγεται στις φλόγες, το παντελόνι του δικηγόρου υπεράσπισης,  ενώ αγόρευε.

 ο δικηγόρος Stephen Gutierrez εκπροσωπούσε στο δικαστήριο  τον 48χρονο πελάτη του  Claudy Charles, που κατηγορούνταν ότι, έβαλε από πρόθεση φωτιά στο αυτοκίνητό του, στη Νότια Miami-Dade, για να εισπράξει τα χρήματα της ασφάλισης.
Ο Gutierrez υποστήριζε ότι, η φωτιά στο αυτοκίνητο του πελάτη του, προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ή αυτανάφλεξη του αυτοκινήτου και δεν έγινε εσκεμμένα. Βρισκόταν στον επίλογο της αγόρευσής του, όταν καπνός άρχισε να αναδύεται από τις τσέπες του.
Αμέσως έσπευσε έξω από την δικαστική αίθουσα, αφήνονταν έκπληκτους όσους παρακολουθούσαν τη δίκη.
όταν οι ένορκοι τον συνόδευσαν έξω, ο Gutierrez επέστρεψε σώος, με καμμένη τσέπη και επέμενε ότι δεν ήταν μια στημμένη επίδειξη υπεράσπισης, αλλά έφταιγε μια ελαττωματική μπαταρία σε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο.

"Ήταν σουρεαλιστικό," είπε ένας παρατηρητής στην Miami Herald.

Ο δικαστής (Circuit Judge) Michael Hanzman ανέθεσε στους δυο κορυφαίους εισαγγελείς Gail Levine και Christine Zahralban, να ερευνήσουν τι συνέβη και τους έδωσε προθεσμία 60 ημερών για να ολοκληρώσουν την έρευνά τους.

ο Hanzman εξέφρασε σκεπτικισμό για το αν η πυρκαγιά ήταν ένα ατύχημα.
όπως δήλωσε "θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά απίθανο κατά τη διάρκεια  δίκης για εμπρησμό και ενώ έχετε ολοκληρώσει τα δικαστικά σας επιχειρήματα, να αρχίσει να καίγεται το παντελόνι σας και να βγαίνει καπνός.

ο Hanzman αποκάλεσε το όλο επεισόδιο ένα “side show” και είπε στον Gutierrez ότι ο πελάτης του μπορεί αν θέλει να αλλάξει δικηγόρο, για να δει εκ νέου την υπόθεση

 Οι ένορκοι καταδίκασαν τον Charles ούτως ή άλλως για εμπρησμό δευτέρου βαθμού.

τις επόμενες μέρες ο Hanzman θα αποφασίσει αν θα επιτρέψει στον 28χρονο δικηγόρο Gutierrez  -που αποφοίτησε από τη νομική σχολή τους Διεθνούς Πανεπιστήμιου της Φλόριντα το 2015- την συνέχιση της υπεράσπισης.

Επανειλημμένες κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο του Gutierrez έμειναν αναπάντητες.
Η Miami-Dade αστυνομία και οι εισαγγελείς ερευνούν τώρα το επεισόδιο

"Πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν πληγωθεί," είπε ένας άλλος παρατηρητής στο δικαστήριο στη Miami Herald.


το σκωπτικό περιστατικό έγινε  πρωτοσέλιδο
 “Lawyer, lawyer, pants on fire.”
πηγή 8-3-17
http://www.miamiherald.com/news/local/crime/article137317553.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.