Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ: Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ: Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Δείτε πως ζείτε εσείς σήμερα. Δείτε πως ζουν οι άλλοι σήμερα.

Όλη η ανθρωπότητα ζει σε καθεστώς φόβου. Οι άνθρωποι που ζούνε στην κόλαση που λέγεται
"Τρίτος Κόσμος" έχουν βέβαια κάθε λόγο να το κάνουν. Όμως όλως περιέργως οι δυστυχείς πολίτες της βιομηχανοποιημένης και "πολιτισμένης" και "ασφαλούς" Δύσης φοβούνται ακόμα και την σκιά τους.
Φοβούνται μήπως πέσει το Χρηματιστήριο, μήπως ανέβουν οι τιμές, μήπως χάσουν την δουλειά τους, μήπως του τρακάρουν το αυτοκίνητο τους κλπ. Φοβούνται τα μικρόβια, τα έντομα, τις ασθένειες, τι θα πουν οι άλλοι γι’ αυτούς.
Έτσι ζουν σε μια τελείως παράλογη κατάσταση. Ενώ έχουν απίστευτο πλούτο γνώσεις και τεχνολογία, δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους εξαθλιωμένους κατοίκους της υποσαχάριας Αφρικής. Είναι ανίκανοι να κάνουν οτιδήποτε μόνοι τους και πάντα στηρίζονται στην καλή θέληση των άλλων ακόμα και για τα αυτονόητα.
Δουλεύουν σαν σκλάβοι, αγοράζουν συνέχεια οποιαδήποτε πανάκριβη και άχρηστη συσκευή τους πασάρουν και ζουν σε μια μόνιμη κατάσταση άγχους και πανικού. Ακόμα και στην εκκλησία πάνε, όχι από αγάπη για τον Θεό, αλλά από φόβο για την κόλαση. Έτσι όλοι κάνουν χρυσές δουλειές πουλώντας "ασφάλεια" στους αγχωμένους πολίτες. Οι πολυεθνικές φαρμάκων επίσης, κάνουν χρυσές δουλειές με τα αγχολυτκά, τα ηρεμηστικά και όλα τα άλλα χημικά καλούδια, με τα οποία κρατάνε σε καταστολή τις ανθρώπινες μάζες.
Τι άλλο μπορεί να θέλει ένα Παγκόσμιο Οικονομικό Σύστημα, από ανθρώπους που φοβούνται και την σκιά τους, είναι ανίκανοι να αλλάξουν μια λάμπα μόνοι τους, δουλεύουν ασταμάτητα και καταναλώνουν ασταμάτητα.
Ευτυχώς όμως (και δυστυχώς για το Σύστημα) υπάρχει η δυνατότητα να αναστρέψετε αυτή την νοσηρή κατάσταση. Αυτή η αγχώδης, μπερδεμένη και ανθυγιεινή ζωή μπορεί να μετατραπεί σε απλή, χαλαρή και ήρεμη. Το μόνο εμπόδιο που έχετε είναι ο φόβος.
 Από το βιβλίο Δελφικός Οδηγός Επιβίωσης σε Αστικό και Ημιαστικό περιβάλλον.
 Δ.Λιακόπουλος

ΧΕΜΙΔΑ
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.