Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ποιους καλεί το Ισραήλ για την ανέγερση του Τρίτου Ναού

Επίσημη επιστολή του Ανώτατου Δικαστηρίου
 
Το αναδυόμενο Sanhedrin μετέτρεψε την διαμάχη μεταξύ του Ισραηλινού πρωθυπουργού και του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών σε ευκαιρία, καλώντας τον μεγάλο εχθρό του Ισραήλ να βοηθήσει στην ανέγερση του Τρίτου Ναο, όπου, σύμφωνα με τις Γραφές, θα στεφθεί ο παγκόσμιος ηγέτης.


Αυτό μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Το Μεγάλο Σανχεντρίν (Μεγάλο Συνέδριο), ήταν το ανώτατο εβραϊκό νομοθετικό και θρησκευτικό συμβούλιο που λειτουργούσε και ως δικαστήριο το οποίο είχε έδρα την Ιερουσαλήμ, και αποτελούσε τη μεγαλύτερη θρησκευτική αυθεντία του Ιουδαϊσμού στην όλη περιφέρεια της Γης του Ισραήλ.
Στις μέρες μας γίνεται προσπάθεια της ανασύστασης του Μεγάλου Σανχεντρίν στο Ισραήλ, εν όψει της έλευσης του Μεσσία των Εβραίων.
Όπως σχολιάζει το Israel Breaking News, η πρόταση αυτή δεν είναι καθόλου εξωφρενική.
Ο διεθνής καυγάς ξεκίνησε κατά το Πουρίμ (σφαγή Ελλήνων της Περσικής Αυτοκρατορίας), πριν δύο εβδομάδες, όταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu, παραβρέθηκε σε ανάγνωση του βιβλίου της Εσθήρ σε συναγωγή κοντά στο σπίτι του στην Caesarea. Καθώς συζητούσαν  την βιβλική ιστορία με παιδιά, τα διαβεβαίωσε, «Και σήμερα προσπαθούν  να μας σκοτώσουν οι Πέρσες, αλλά δεν θα τα καταφέρουν ούτε αυτή την φορά.
Ο ΥΠΕΞ του Ιράν, Javad Zarif, μαθαίνοντας τα σχόλια του Netanyahu, του απάντησε μέσω Twitter πως διαστρεβλώνει την ιστορία και «παραχαράσσει» την Τορά, ενώ κατονόμασε τον Πέρση βασιλιά Ahashverosh ως τον ήρωα του βιβλίου της Εσθήρ και όχι τον Μαρδοχαίο και εκείνη, ενώ του υπενθύμισε πως ο Βασιλιάς Κύρος διευκόλυνε τους Εβραίους κατά το κτίσιμο του Δεύτερου Ναού.

Το Σανχεντρίν, άδραξε την ευκαιρία των εν λόγω δηλώσεων και έστειλε επίσημη επιστολή στον Zarif, καλώντας τον εκπληρώσει ακόμα μία φορά την ιστορική περσική αποστολή, όπως ο Βασιλιάς Κύρος.
«Αντιλαμβανόμαστε από τις δηλώσεις σας πως στηρίζετε τις πράξεις του Βασιλιά Κύρου και πως η χώρα σας στηρίζει την ανέγερση Ναού στο Όρος του Ναού. Σας καλούμε σε διάλογο αναφορικά με αυτό. Θα χαρούμε να ακούσουμε την απόκρισή σας σε αυτή την πρόσκληση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.
Ο Ραβίνος Hillel Weiss, εκπρόσωπος του Sanhedrin, αναφέρει πως με αφορμή την ανέγερση του Τρίτου Ναού οι σχέσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ θα βελτιωθούν.
«Ο διάλογος (μεταξύ Ιράν και Ισραήλ) θα πρέπει να βασιστεί στην θρησκεία και όχι στα πολιτικά συμφέροντα. (…) Αν πράγματι είναι τόσο σημαντικό για τους Ιρανούς, όπως και για τους προγόνους τους, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος στο να μην συνεργαστούμε για την ανέγερση του Τρίτου Ναού», δήλωσε.
Έτσι, οι δύο αβραμικές θρησκείες Ισλάμ και Ιουδαϊσμός ενδέχεται να συνεργαστούν στην ανέγερση του Τρίτου Ναού. Αφενός οι Εβραίοι περιμένουν τον Μεσσία, αφετέρου οι μουσουλμάνοι τον Ιμάμ Μαχντί.
Χρησιμοποιώντας δε την εμβόλιμη στον Χριστιανισμό, Παλαιά Διαθήκη, θα καλέσουν και χριστιανούς, έτσι ώστε όλοι μαζί να υποδεχθούν τον παγκόσμιο ηγέτη, τον οποίο οι χριστιανικές γραφές όμως ονομάζουν Αντίχριστο. 

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.