Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Απαγόρευση παράνομων τελετουργικών σφαγών Κόσερ και Χαλάλ σε σφαγείο της Καβάλας ΤΩΡΑ!!!!


Επιστολή έστειλε η ΠΦΠΟ την Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας και στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Καβαλάς με θέμα την Απαγόρευση παράνομων τελετουργικών σφαγών Κόσερ και Χαλάλ σε σφαγείο της Καβάλας. η Επιστολή κοινοποιήθηκε στην Γ.Α.Δ. Καβάλας


Σύμφωνα με το Άρθρο 26 παράγραφος 1 του ΕΚ 1099/2009 τα κράτη μέλη που μέχρι την ημερομηνία εφαρμογής του Κανονισμού, είχαν στην Εθνική τους Νομοθεσία αυστηρότερους κανόνες για την προστασία των ζώων κατά την σφαγή, αυτοί διατηρούνται.
Πιο συγκεκριμένα το εν λόγω άρθρο αναφέρει τα εξής:

“Ο παρών κανονισμός δεν εμποδίζει τα κράτη μέλη να διατηρούν σε ισχύ εθνικούς κανόνες που αποσκοπούν να εξασφαλίσουν ευρύτερη προστασία των ζώων κατά τη θανάτωσή τους και οι οποίοι ίσχυαν κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος κανονισμού”
Ο Ν.1197/81, προϋπήρχε του ΕΚ 1099/2009 και ορίζει ξεκάθαρα στο Άρθρο 2 παράγραφος 2 ότι δεν μπορεί να προηγείται η αφαίμαξη, της ακαριαίας αναισθητοποίησης.
Πιο συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει τα εξής:
“Απαγορεύεται η θανάτωσης θηλαστικών εις τα σφαγεία εφ’ όσον δεν προηγηθή της αφαιμάξεως αναισθητοποίησις επενεργούσα ακαριαίως”
Ως εκ τούτου, και εφόσον ο ίδιος ο Ευρωπαϊκός κανονισμός ορίζει ότι οι διατάξεις που προϋπήρχαν στην εθνική νομοθεσία, υπερισχύουν, δεν μπορούν να αγνοηθούν.
Οι παραβάσεις δε της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του Ν.1197/81 όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το άρθρο 47 του Ν.4235/2014, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.
Για όλα τα παραπάνω παρακαλούμε όπως επιληφθείτε της άμεσης απαγόρευσης σφαγής ζώων σε σφαγείο της Περιοχής “Κοκκινόχωμα Καβάλας” που προβαίνει σε παράνομες βαρβαρότητες.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (56 Σωματεία)
και
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων

 https://www.pfpo.gr/apagorefsi-paranomon-teletourgikon-sfagon-koser-kai-chalal-se-sfageio-tis-kavalas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.