Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΠΕΡΙ ΠΟΥΤ@ΝΩΝ, ΤΣ@ΑΤΣ@ΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Αναγνωστοπούλου για Ντάισελμπλουμ: Οι πουτ@@ες του Νότου πρέπει να απαντήσουμε


Απάντηση στις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου «έφαγαν τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες», έδωσε η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.
Μέσω κειμένου της στο Facebook αναφέρει τις γυναίκες του νότου ως «πουτ@@@» και τις καλεί να απαντήσουν στον Ντάισελμπλουμ μέσω διακύρηξης που διαβαστεί στην Ρώμη, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής. Mάλιστα, υπογράφει το κείμενο της ως «Πουτ@@@ του Νότου».
Αναλυτικά το κείμενο της Σίας Αναγνωστοπούλου:
«Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλούμ. Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών; Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι "Νότιοι" και οι "Βόρειοι" (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι). Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το "λάφυρο" των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες "λάφυρο"). Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ "πουτάνες" (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους); Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της. Καλώ τις "πουτάνες" γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις "πουτάνες" του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι "γυναικεία" υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη.
Μία "πουτάνα" του Νότου».

 Η Σία Αναγνωστοπούλου απάντησε χθες στον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους σεξιστικούς αλλά και ρατσιστικούς του ισχυρισμούς για τις χώρες του Νότου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφε την ανάρτηση ως «μια "πουτάνα" του Νότου». Η ανάρτησή της κέρδισε τις εντυπώσεις και έγινε viral.

&

Στο tweet που βρίθει σεξισμού και χυδαιότητας και ουδεμία σχέση έχει με πολιτικό πολιτισμό ή κριτική, ο Εμμανουήλ Κούλας αναφέρει: “Η Αναγνωστοπούλου πιο εύκολα θα περνούσε για τσατσά παρά για "πουτάνα" του Νότου”.
Κλαυσίγελο προκαλεί και η προϋπηρεσία του εν λόγω στελέχους στην UNESCO, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του...
Όπως αναμενόταν, το χυδαίο σχόλιο ξεσήκωσε τους χρήστες των social media που κατέκριναν το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει το λογαριασμό του υπό τη γενική κατακραυγή.

Παρελθόν από τη θέση του Διευθυντή Θεσσαλονίκης της ΟΝΝΕΔ ο Εμμανουήλ Κούλας μετά την επίθεση στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου. Στο πειθαρχικό τον στέλνει η Οργάνωση Νέων της ΝΔ.

Στο πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ παραπέμπεται ο μέχρι σήμερα διευθυντής της Οργάνωσης Νέων ΝΔ Θεσσαλονίκης.
«Οι θέσεις που εξέφρασε ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σαφώς και δεν εκφράζουν το σύνολο της Οργάνωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Νέων της ΝΔ και προσθέτει:
«Η ΟΝΝΕΔ έχει αποδείξει ότι είναι απέναντι σε ρατσιστικές και σεξιστικές απόψεις. Ως εκ τούτου η παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης έγινε αποδεκτή. Με απόφαση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου, παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ».
ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Αποδοκίμασε αλλιώς υιοθετείς
Λίγο νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το απαράδεκτο σχόλιο του Διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σε βάρος της Σίας Αναγνωστοπούλου.
Στην ανακοίνωση καλεί τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας “να αποδοκιμάσει έμπρακτα το στέλεχος της νεολαίας του κόμματος του”. Σε αντίθετη περίπτωση όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ “θα θεωρήσουμε ότι υιοθετεί τις απόψεις του”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.