Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Απάντηση Ρούτε στις δηλώσεις Ερντογάν για τη Σρεμπρένιτσα «αποκρουστική παραποίηση της Ιστορίας»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία και αυτή την φορά τα ξίφη τους ακόνισαν ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Τευλευταίο… update στην κόντρα, είναι η απάντηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε στον Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «αποκρουστική παραποίηση της Ιστορίας» τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τη σφαγή 8.000 Μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο 1995 από τις σερβικές δυνάμεις της Βοσνίας.
«Συνεχίζει να δηλητηριάζει την κατάσταση», σχολίασε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. «Δεν θα πέσουμε σ’ αυτό το επίπεδο. Είναι εντελώς απαράδεκτο», πρόσθεσε. Ο Ερντογάν είχε αναφερθεί στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, την οποία οι Ολλανδοί Κυανόκρανοι δεν είχαν καταφέρει να εμποδίσουν.
Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πως Η στάση της Ολλανδίας δεν μας προκάλεσε έκπληξη. Γνωρίζαμε το χαμηλό ήθος και τους τρόπους των Ολλανδών. Το ξέρουμε από το ρόλο τους στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, αναφερόμενος όπως επισημαίνουν τουρκικά ΜΜΕ «στη στάση των Ολλανδών κυανόκρανων να επιτρέψουν σε σερβικές ομάδες θανάτου να μπουν στην ασφαλή ζώνη, να κυκλώσουν και να σφάξουν τους Βόσνιους. Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα ηθικής, ειδικά όχι αυτοί που έχουν αίμα στα χέρια τους».
Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.