Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Έρευνα: Αυτά είναι τα πέντε στάδια που προειδοποιούν ότι η σχέση… τελειώνει!

sxesi
Για τους περισσότερους ανθρώπους όταν μία σχέση φτάνει στο τέλος της, είναι κάτι πολύ προφανές και αντιληπτό και από τις δύο πλευρές.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που ενώ είναι σίγουροι ότι «τους έχει τελειώσει», διστάζουν να δώσουν ένα τέλος είτε από φόβο είτε από ανασφάλεια είτε επειδή αρνούνται να δουν κάποια σημάδια.
Τα παρακάτω στάδια είναι αυτά που σύμφωνα με ερευνητές του University of Tennessee κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σ αυτούς που τα νιώθουν και προειδοποιούν ότι η σχέση τους, μάλλον, πρέπει να τελειώσει.
Ποια είναι όμως αυτά τα στάδια;
1. Προ-στοχασμός
Το πρώτο στάδιο είναι ο προ- στοχασμός. Αυτό το στάδιο υπάρχει πριν ακόμα σκεφτείτε ότι μπορεί να διαλυθεί αυτή η σχέση. Είναι στην περίοδο που όλα είναι ρόδινα, κυλούν ομαλά, περνάτε όμορφα με το σύντροφο σας βλέποντας ταινίες ή απολαμβάνοντας ένα ωραίο δείπνο, αλλά υπάρχει στο μυαλό σας το πώς θα ήταν αν ο/η σύντροφό σας δεν υπήρχε στη ζωή σας.
2. Στοχασμός- Περισυλλογή
Αυτό το στάδιο εμφανίζεται όταν υπάρχουν τα πρώτα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι πια δεν είναι όλα τέλεια και ονειρικά.
Σ’ αυτό το στάδιο αρχίζετε να έχετε αμφιβολίες και να κάνετε δεύτερες σκέψεις
του στιλ «αυτή η σχέση δεν είναι για μένα» ή «κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση μου».
3. Προετοιμασία
Σ’ αυτό το τρίτο στάδιο, έχετε φτάσει στο σημείο όπου είστε βέβαιοι ότι θέλετε να χωρίσετε, αλλά δεν ξέρετε πώς να το κάνετε- όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολα να κάνουμε αυτή την κίνηση.
Για πολλούς ανθρώπους, το στάδιο της προετοιμασίας διαρκεί για μήνες επειδή δεν μπορούν να βρουν το θάρρος να τελειώσουν τη σχέση τους ή απλά δε θέλουν να πληγώσουν τον/τη σύντροφό τους.
4. Δράση
Το τέταρτο στάδιο έρχεται όταν νιώσετε πραγματικά έτοιμοι να κάνετε το μεγάλο βήμα και επιδιώκετε μία συζήτηση όπου παραδέχεστε ότι το καλύτερο για εσάς είναι να χωρίσουν οι δρόμοι σας.
Μερικοί άνθρωποι όμως επιλέγουν να δράσουν και με άλλους τρόπους όπως με το να απομακρυνθούν από τους συντρόφους τους σταδιακά, ενώ άλλοι επιλέγουν να το κάνουν με ξαφνική αποκοπή και τελειωτική παύση της μεταξύ τους επικοινωνίας.
5. Διατήρηση
Το τελικό στάδιο του χωρισμού είναι η θλιβερή περίοδος όπου ο ένας επιστρέφει στον άλλο τα προσωπικά του αντικείμενα, από οδοντόβουρτσες μέχρι DVD και ρούχα.
Σύμφωνα με την έρευνα, αν δεν καταφέρετε να διατηρήσετε την καλή μεταξύ σας σχέση σ’ αυτό το σημείο και δεν καταφέρετε να ανταλλάξετε τα πράγματα σας αξιοπρεπώς και με φιλικό τρόπο τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσετε να έχετε καμία είδους σχέση με τον/τη σύντροφό σας μελλοντικά, είτε φιλικά είτε ερωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.