Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Και όμως γυρίζει: Το πρώτο ξενοδοχείο που θα περιστρέφεται


Θυμάστε την ιστορική φράση του Γαλιλαίου "και όμως γυρίζει"; Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί το πρώτο ξενοδοχείο του κόσμου που θα περιστρέφεται! Έτσι, το κλασικό δίλημμα "θέα στον κήπο ή τη θάλασσα" που έχουν όσοι κλείνουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο, δεν θα υπάρχει πια.


Το νέο αυτό ξενοδοχείο θα ανοίξει τις πύλες του στο... Ελ Ντοράντο της καινοτομίας του τουρισμού, στο Ντουμπάι. Βεβαίως, μη βιαστείτε να κλείσετε δωμάτιο αφού δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2020.

Το σχέδιο που ακούει στο όνομα "Δυναμικό Ξενοδοχείο" (Dynamic Hotel) περιλαμβάνει έναν ουρανοξύστη 419 μέτρων, με 80 ορόφους. Κάθε όροφος θα περιστρέφεται αυτόνομα και οι ένοικοι θα μπορούν να θέτουν σε λειτουργία την περιστροφή με μια φωνητική εντολή. Τα οροφοδιαμερίσματα θα έχουν μόνον παράθυρα και καθόλου τοίχους, προκειμένου οι ένοικοι να απολαμβάνουν τη θέα απρόσκοπτα.

Το κτίριο θα είναι πλήρως αυτόνομο ενεργειακά και θα χρησιμοποιεί Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το κτίριο θα χτιστεί από προκατασκευασμένα επιμέρους κομμάτια τα οποία θα συναρμολογηθούν πάνω σε ένα κεντρικό σκελετό από μπετόν.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα The Sun ο David Fisher, ο αρχιτέκτονας του ξενοδοχείου "η στατικότητα των σημερινών σπιτιών δεν αντικατοπτρίζει τη ζωή των σύγχρονων ανθρώπων όπου όλα συνεχώς αλλάζουν". Το Δυναμικό Ξενοδοχείο όμως, "θα κινείται ακολουθώντας τον ήλιο ή τον άνεμο και θα προσαρμόζεται στη ζωή και τη διάθεση των ενοίκων".

Πάντως αν έχετε θέματα με ναυτίες, ξανασκεφτείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.