Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Κατασκευή τόξου χωρίς εργαλεία

ΒΙΝΤΕΟ: Κατασκευή τόξου χωρίς εργαλεία

Ένα καλό τόξο είναι δύσκολη κατασκευή και απαιτεί πολλές ώρες εργασίας.

Η απλούστερη κατασκευή είναι ένα ίσιο (όσο γίνεται φυσικά) κομμάτι ξύλο, αρκετά σκληρό, με μήκος ένα περίπου μέτρο. Συνήθως η μια πλευρά θα είναι πιο χοντρή, κάτι φυσικό στα κλαδιά που είναι πιο βολικά για τέτοια κατασκευή.
Πελεκήστε με το μαχαίρι σας την χοντρή άκρη, για να λεπτύνει και να αποκτήσει περίπου το ίδιο πάχος με την λεπτή άκρη. Έτσι θα έχει την ίδια περίπου έλξη και από τις δυο πλευρές. Μια προσεκτική εξέταση θα δείξει την φυσική καμπύλη του κλαδιού. Να πελεκάτε το ξύλο από τη μέσα μεριά της φυσικής καμπύλης του, διαφορετικά θα σπάσει την πρώτη φορα που θα το τανύσετε. Το ξερό ξύλο είναι προτιμότερο από το φρέσκο. Μπορείτε επίσης να δέσετε δυο όμοια κλωνάρια από το χοντρό μέρος, ώστε να δημιουργήσετε ένα συμμετρικό τόξο.
Διαλέξτε μερικά ίσια κλαδιά για να φτιάξετε τα βέλη σας. Ξύστε τα όσο γίνεται για να γίνουν λεία και ίσια. Αν υπάρχουν καμπύλες, ζεστάνετε το ξύλο κοντά σε κάρβουνα. Το ξύλο μαλακώνει λίγο και μπορείτε να του αλλάξετε τη μορφή του. Το κρατάτε ίσιο μέχρι να κρυώσει και να παραμείνει στην νέα του θέση.
Τα βέλη πρέπει να είναι περίπου το μισό μήκος από το τόξο σας. Μπορείτε να κάνετε αιχμές βελών από κόκκαλο, γυαλί, μέταλλο, ή κομμάτια πέτρας. Η πιο βολική και ανθεκτική αιχμή κατασκευάζεται από κάποιο καρφί που θα βρείτε ή θα έχετε μαζί σας.
Μπορείτε επίσης να πελεκήσετε την άκρη του βέλους για να γίνει μυτερό και μετά να το σκληραίνεται με θέρμανση. Το πλησιάζετε στα κάρβουνα για να ζεσταθεί καλά, αλλά να μην καεί. Στην άλλη άκρη πρέπει να κάνετε εγκοπή για να "κάθεται" η χορδή του τόξου. Αν βρείτε φτερά μπορείτε να τα βάλετε στο πίσω μέρος του βέλους. Παρουσιάζουν κάποια αντίσταση και αυτό βελτιώνει την πτήση του βέλους, αλλά δεν είναι και πολύ απαραίτητο, ειδικά για τις μικρές αποστάσεις που θα το χρησιμοποιήσετε.
Αν βρείτε ισχυρά δηλητηριώδη φυτά ή αν πιάσετε κάποιο δηλητηριώδες φίδι, μπορείτε να βάλετε δηλητήριο στις αιχμές. Έτσι θα αυξήσετε τη δραστικότητα του χτυπήματος. Προσοχή φυσικά, να μην τραυματιστείτε απο τις κοφτερές αιχμές. Πρέπει να έχετε μια θήκη για να φυλάτε και να μεταφέρετε τα δηλητηριασμένα βέλη.

 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ - Δ.ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Πολεμιστής Της Ειμαρμένης
 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.