Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Πέρας της Ασκήσεως «ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ …Εντυπωσιακή η Κυπριακή Αεράμυνα!


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε σήμερα με πλήρη επιτυχία από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, η τριήμερη άσκηση με την επωνυμία «ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ – 1/2017», στο πλαίσιο του Ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.



Η άσκηση πραγματοποιήθηκε εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτή συμμετείχε μεγάλος αριθμός προσωπικού και οπλικών συστημάτων της Εθνικής Φρουράς, καθώς και δεκάδες αεροσκάφη διαφόρων τύπων της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση ήταν η μεγαλύτερη από το 2014, οπότε και καθιερώθηκε η ετήσια διεξαγωγή της στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ.

Να σημειωθεί οτι ήταν  η δεύτερη  φορά που ενεργοποιήθηκε  το  Αντιαεροπορικό σύστημα μέσης εμβέλειας 9K37M1-2 Buk-M1-2 «Gang» (SA-17) αν και αποκτήθηκε πριν από δέκα χρόνια

Η Αεροναυτική άσκηση στην κυπριακή ΑΟΖ και στα παράλια της Κύπρου  απέδειξαν περίτρανα  και στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις την Ικανότητα  που έχει  η Κυπριακή Εθνοφρουρά με τα Ρώσικα Α/Α  απο τις 2- -22 Μαρτίου,   είχαν την ενεργή συμμετοχή της Κυπριακής Αεράμυνας  ..Να εγκλωβίζουν δεκάδες στόχους

Ήταν η δεύτερη φορά απο το 2014…Τότε τα Ρώσικα Α/Α είχαν αντιμετωπίσει επιτυχώς 50 αεροσκάφη της Αεροπορίας του Ισραήλ,  αλλά το πιο σημαντικό ήταν οτι τα Α/Α Tor-M1 και για πρώτη φορά συστήματα 9K37M1-2 «Buk-M1-2 Gang» (SA-17) είχαν εγκλωβίσει  ταυτόχρονα δεκάδες στόχους!

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας η άσκηση επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματισμού του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς και κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής και για τα δύο μέρη.

«Ειδικότερα σ’ ότι αφορά την Εθνική Φρουρά, η συχνή εξάσκηση του προσωπικού στις τακτικές και στις διαδικασίες ανάπτυξης αεροπορικών δυνάμεων υπό ρεαλιστικές συνθήκες καθώς και ιδιαίτερα η εμπειρία που αποκτάται από τις Μονάδες αεράμυνας της Ε.Φ…

Μέσα από τη συνεργασία με μια από τις καλύτερες πολεμικές αεροπορίες στον κόσμο έχει αναβαθμίσει σημαντικά την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ε.Φ.». σημειώνεται.

veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.