Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Απίστευτη καταγγελία: Μπράβοι εργοδοτών αρπάζουν μισθούς εργαζομένων την ώρα της ανάληψης από τα ΑΤΜ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μια απίστευτη καταγγελία για το πώς «πληρώνονται» οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είδε το φως της δημοσιότητας.
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, εργοδότες
προσλαμβάνουν μπράβους προκειμένου να... ληστεύουν τους μισθούς των εργαζομένων στα ΑΤΜ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Σύλλογο, οι εργοδότες προσλαμβάνουν άτομα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για να συνοδεύουν τους εργαζομένους τους στα ΑΤΜ την ημέρα των πληρωμών.
Εκεί, οι μπράβοι απαιτούν από τους εργαζομένους ένα μέρος του μισθού, το οποίο επιστρέφουν εν συνεχεία στους εργοδότες. Η καταγγελία κάνει μάλιστα λόγο για «παλιά πρακτική», η οποία μιμείται τις μεθόδους της μαφίας.
Η καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων:
«Ο ιστορικής σημασίας Σύλλογός μας, που ιδρύθηκε το 1893 και απέκτησε για πρώτη φορά νομική προσωπικότητα το έτος 1921, μετρώντας 124 χρόνια δράσης στον κλάδο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών, καταγγέλλει την πρακτική εργολαβικών εταιρειών και άλλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες εφαρμόζουν πρακτικές “μαφίας”, μη διστάζοντας να “ληστέψουν” κυριολεκτικά τους εργαζόμενους την ώρα της ανάληψης του μισθού από τα ΑΤΜ.
Η "πρακτική" είναι παλιά, ο τρόπος διαφοροποιήθηκε, αφού η υπογραφή σε μεγαλύτερου ποσού εξοφλητική απόδειξη, αντικαταστάθηκε με την απευθείας ανάληψη από το ΑΤΜ και την παράδοση του "υπερβάλλοντος" (νόμιμου) μισθού σε πρόσωπο "εμπιστοσύνης" του εργοδότη, το οποίο "συνοδεύει" τον εργαζόμενο στην τράπεζα. Τα πρόσωπα "εμπιστοσύνης" του εργοδότη συνήθως είναι άνθρωποι με βεβαρημένο ποινικό μητρώο και τις περισσότερες φορές δεν σχετίζονται με κάποιου είδους εργασιακή σχέση με τις εν λόγω επιχειρήσεις, ώστε να μην συνδεθούν άμεσα με αυτές, σε περίπτωση που υπάρξει καταγγελία ή ακόμα και σύλληψη επ’ αυτοφώρω.
Αυτού του είδους οι ενέργειες δε συνάδουν με χώρα ευνομούμενη δυτικοευρωπαϊκή και πρέπει άμεσα το Υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, να αναλάβουν άμεσα δράση, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και φορολογικές αρχές, για την πάταξη αυτών των παραβατικών φαινομένων.
Ο Σύλλογος μας αναλαμβάνει δράση και καλεί τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να απευθύνονται για τέτοια περιστατικά και για κάθε είδους καταγγελίες, που αφορούν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, στην ειδική φόρμα καταγγελιών που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr. Εννοείται ότι ανωνυμία των καταγγελλόντων θα προστατεύεται».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.